LEGGES NED: Teknisk Bureau på Bardufoss legges ned. Det bekrefter administrerende direktør, Anita Jacobsen. Arkivfoto: Torbjørn Kosmo Foto: Torbjørn Kosmo
LEGGES NED: Teknisk Bureau på Bardufoss legges ned. Det bekrefter administrerende direktør, Anita Jacobsen. Arkivfoto: Torbjørn Kosmo Foto: Torbjørn Kosmo

Nå legges denne avdelingen av Teknisk Bureau ned

Ryktene har svirret en liten stund. Nå bekrefter administrerende direktør i Teknisk Bureau at avdelingen på Bardufoss legges ned i løpet av kort tid.

Publisert Sist oppdatert

– Vi gjør kontinuerlige vurderinger i forhold til virksomheten vår, og det er riktig at vi samordner Finnsnes og Bardufoss. Vi skal lage en større enhet i Midt-Troms som skal bli mer slagkraftig og med større tilbud til kundene.

Det bekrefter administrerende direktør, Anita Jacobsen, i Teknisk Bureau i Tromsø til Nye Troms.

Ifølge tips Nye Troms fikk torsdag skulle avdelingen på Bardufoss visstnok legges ned i løpet av fredag, men dette avkrefter Jacobsen.

Skjer gradvis

Det har seg slik at Bardufoss-avdelingen dog skal legges ned i løpet av april, og dette vil skje gradvis.

– I praksis vil vi bruke april til sammenslåingen, men det vil gradvis bli slik at kundene blir rutet til Finnsnes. Kundene i Balsfjord vil sannsynligvis helst til Tromsø, men de aller fleste vil nok sokne til Finnsnes, sier Jacobsen.

Større anlegg

I anledning sammenslåingen mellom Bardufoss og Finnsnes, der altså Bardufoss-delen legges ned, ser Teknisk Bureau på mulighetene for å bygge et større anlegg der de holder til nå.

– Vi ser på en mulighet for et større anlegg der vi øker kapasiteten vår og har et tilbud innenfor hele produktspekteret vårt. Vi tror det blir en veldig god løsning på kort og på lang sikt. På lang sikt får vi enda bedre kapasitet og kan da tilby enda mer. Fram til vi har den løsninga på plass så vil vi serve kundene våre så godt vi kan fra Finnsnes og Tromsø, sier hun.

Gitt tilbud om jobb

Lokalene skal etter planen selges. En takst skal tas, og så må bygget legges ut for salg. Teknisk Bureau ønsker bygget solgt så snart det lar seg gjøre.

De ansatte vil få tilbud om jobb både på Finnsnes og i andre Teknisk Bureau-avdelinger i konsernet. Det er i første omgang ikke plass til alle de ansatte på Bardufoss inn hos avdelingen på Finnsnes, derav tilbudet om å jobbe i andre avdelinger.

– Vi har vært opptatt av å ivareta de ansatte, og vi har hatt en løpende dialog med dem. De ansatte har blitt tatt med på råd. De som ønsker å være med oss videre får tilbud om å være med videre. Alle får tilbud om jobb hos en annen forhandler i konsernet. På sikt vil vi ha mulighet og plass i området til å ta alle med. Om det er noen andre verksteder som de ansatte av ulike årsaker vil til, så vil vi hjelpe dem. Mekanikere er ettertraktede folk, sier Jacobsen.

Powered by Labrador CMS