LEDIGE TIMER: Politiet oppfordrer de som har behov for nytt pass eller nasjonalt ID-kort til å bestille time fortløpende. (Illustrasjonsfoto): Vera Lill Bjørkhaug Foto: Vera Lill Bjørkhaug
LEDIGE TIMER: Politiet oppfordrer de som har behov for nytt pass eller nasjonalt ID-kort til å bestille time fortløpende. (Illustrasjonsfoto): Vera Lill Bjørkhaug Foto: Vera Lill Bjørkhaug

Ledige passtimer lokalt: Her bestiller du

I sommer var det på landsbasis høy ventetid på å få time til pass. Innbyggerne i Troms var på ingen måte skånet for ventetid.

Publisert Sist oppdatert

– Vi har akkurat nå mye ledige passtimer, og vi håper så mange som mulig i vårt distrikt sjekker om de trenger nytt pass til vinteren eller neste sommer, sier fungerende seksjonsleder for forvaltningsseksjonen i Troms politidistrikt, Andre Finjord Jenssen i en pressemelding.

Politiet beskriver at de i sommer opplevde en unormalt høy pågang etter pass og nasjonale ID-kort. Årsaken skyldes i stor grad høy reiselyst blant befolkingen, etter at landegrensene var helt eller delvis stengt over en lengre periode. Finjord oppfordrer de som har behov om å ta kontakt.

– Da er det bare å booke time på våre nettsider, sier Andre Finjord Jenssen.

Her bestiller du passtime lokalt >>

Krigspreget

En tilleggsårsak som ikke forenklet situasjonen politiet opplevde i sommer, var den pågående krigen i Ukraina som for alvor brøt ut i februar. Krigen påvirket både produksjon av pass og nasjonale ID-kort, så vel som transport av materialer. Transportlinjer som i forkant av krigen hadde vært hardt preget av flere år med verdensomspennende pandemi.

Her finner du all informasjon du trenger om pass >>

Politiet opplyser om at det vil være mulig å skaffe timer på Storslett, Bardu, Finnsnes, Harstad og i Tromsø. Avsnittsleder i politiet Miriam Øverli minner også om andre lokasjoner.

– Husk at du kan søke pass på alle lokasjonene våre uansett hvor i distriktet du bor, sier Miriam Øverli i pressemeldingen fra politiet.

Troms politidistrikt vil også utover høsten legge ut ledige timer på sin hjemmeside politiet.no

Powered by Labrador CMS