Fredag lettet skjenke-restriksjonene:

KLAR TIL SERVERING: Jokern Setermoen har nå lov til å selge alkoholdig drikke til maten. Terje Johnsen håper folk har fått dette med seg og kommer innom pizzabaren. Foto: Marius Mikalsen
KLAR TIL SERVERING: Jokern Setermoen har nå lov til å selge alkoholdig drikke til maten. Terje Johnsen håper folk har fått dette med seg og kommer innom pizzabaren. Foto: Marius Mikalsen

Likevel har det ikke vært det store trykket på salg av alkoholholdig drikke til pizzaen

SETERMOEN: Regjeringa har nå gitt spiseplikt for alle som kjøper alkoholholdig drikke. Dette åpner opp for noe den daglig leder hos Jokern Setermoen sier er etterspurt blant gjestene.

Publisert Sist oppdatert

– Vi har ikke merket det store trykket etter at det har åpnet opp denne helga, sier daglig leder, Terje Johnsen.

Jokern Setermoen har i likhet med andre restauranter og barer med skjenkebevilling fått lov til å servere alkoholholdig drikke til maten igjen. Siden det igjen ble tillatt på fredag har de solgt litt, men ikke mye gjennom helga. Johnsen tror dette har å gjøre med at de vernepliktige i Setermoen leir har skjenkestopp inntil videre.

– Når de vernepliktige har tillatelse til å komme hit er det ofte fullt allerede i 15.30 tiden, sier han.

Ettertraktet blant soldatene

Johnsen sier de er den eneste plassen i hele Bardu som for øyeblikket har åpen bar for de som kjøper mat. Pizzabaren opplever ofte at det er soldater i kø ved åpningstider. Denne etterspørselen fra soldatene har de merket en stund.

– Vi så at dette var en plass de ønsket å komme til og utvidet åpningstida, men så kom koronan og vi måtte stenge ned igjen, sier han.

Til tross for mangel på vernepliktige har det vært litt salg etter at restriksjonene lettet. Dette mener han gjør både gjester og de ansatte glade, da det også betyr mer lønnsomhet. I lokalene har de TV og sender ofte kamper. Noe ikke bare de norske gjestene har benyttet seg av.

– Også US Marines brukte komme innom å se på hockey, men nå er de reist hjem igjen, sier Johnsen.

Han legger til at det er mange som synes det hører til å ta seg en øl og en pizza når de skal se fotballkamp, og da kommer de gjerne innom. Slik reglene er nå må alle bestille mat med drikken og det er ikke lov å servere alkohol etter klokken 22.00.

Flere tar med hjem

Jokern har merket at det bestilles mer pizza som hentes og spises andre steder under pandemien. Johnsen sier de er positive til at restriksjonene nå er lettet og at folk er flinke til å følge de til enhver tid gjeldene reglene.

– Også er de ansatte her strenge på at reglene skal følges, sier han.

Lokalet kan normalt sett romme rundt 100 sitteplasser. Dette er omentrent halvert som et av tiltakene for å minske smittefaren. Tidligere har det ikke vært lov til å sitte tett sammen selv om vedkommende var i samme kohort, men dette er også lettet på nå.

Håper det åpnes mer

Johnsen sier det har vært mange gjester som har spurt om når alkoholserveringa ville åpne igjen. Han påpeker at de forholder seg til gjeldene regler fra regjeringa, men at det har vært en merkelig tid når folk ikke har kunnet bestille det de har ønsket i baren.

– Jeg håper folk nå er klar over at det er åpnet mer opp igjen og kommer tilbake, sier den daglige lederen.

Han legger til at det ikke er annet å gjøre en å vente og se hva som skjer framover med restriksjoner, vaksinering og med vernepliktige. Håpet er at det snart skal gå tilbake til normal drift for restauranten.

– Det ville nok vært bra for både vår del og gjestenes del om vi fikk åpne mer opp etter hvert, det må være spesielt kjedelig for soldatene å ikke kunne ta seg en tur ut, sier Terje Johnsen.

Powered by Labrador CMS