UNG STORFISKER: Fem år gamle Signe og pappa Kim Tore Dons fikk storfangst da de var på isfiske på Laksvatn. Foto: Leif A. Stensland
UNG STORFISKER: Fem år gamle Signe og pappa Kim Tore Dons fikk storfangst da de var på isfiske på Laksvatn. Foto: Leif A. Stensland

Lager digital konkurranse på Laksvatn

BALSFJORD: Øverbygd kickboxingklubb var først ute. Nå følger Laksvatn idrettslag etter og lager også en digital isfiskekonkurranse.

Publisert Sist oppdatert

– Vi hadde tenkt tanken på ett vis før Øverbygd kom ut med sin konkurranse, men da vi hørte om opplegget deres, fant vi ut at det var verdt å prøve. Isfiskekonkurransen vår er en viktig inntektskilde for oss i idrettslaget, sier Ronny Jordnes, som er leder av laget.

Langfredag kjører Øverbygd-klubben sin konkurranse digitalt på Takvatnet. Laksvatn kjører tradisjonen tro sin konkurranse på påskeaften, men på lørdag blir det bare fire fiskere som blir å ha snøret ute. Alle fire er ivrige fiskere og styremedlemmer av laget. Også her kan alle som vil kjøpe seg inn i konkurransen. På Laksvatnet er det to konkurranser. En for største fisk i kilo, og en for hvilket minutt denne fisken fanges i.

– Vi følger her fotballreglene. Blir fisken tatt 35.40 sekunder etter konkurransestart, er det 36. konkurranseminutt som gjelder, sier Ronny Jordnes.

De skal ha en konkurranse som varer i to timer, altså 120 minutter, og det meste av konkurransen vil bli sendt direkte på Facebook. Deltakelsen koster 100 kroner på hver av konkurransene, og for dem som vil støtte laget ekstra kan de også få kjøpt digitale burgere og koteletter under konkurransen.

Laksvatnet er kjent som et godt fiskevann. Det er mulig å få både ørret, sjøørett, sjørøye, røye, laks og til og med ål på vatnet. Enkelte fiskeslag er arrangørene pålagt å sette ut igjen om de fanges.

– Største fangede fisk er på vekt og uansett art, sier Ronny Jordnes.

Konkurransen deres har normalt opp mot 400 deltakere når den arrangeres påskeaften. I fjor måtte de utsette den ei uke på grunn av overvann. Da kom det 200 deltakere. Lørdag blir det en tredel av inntektene fra påmeldingene som blir å gå ut i premiepenger igjen.

– Vi er veldig spent på responsen og hvor mange som blir å kjøpe seg inn i konkurransen, sier Ronny Jordnes.

De fire som skal fiske er alle ivrige fiskere, men siden de ellers er med å arrangerer tilsvarende konkurranse, har de aldri fått være med i den ordinære isfiskekonkurransen på vatnet.

– Etter det jeg hører er vi lovet fersk «haill» av våre kjære, så her må de ta skikkelig ansvar før konkurransen starter, sier Ronny Jordnes og ler godt.

For ordens skyld har han med seg Jan-Einar Johnsen, Geir Tansø og Ottar Larsen som medfiskere i konkurransen lørdag.

Powered by Labrador CMS