TRAFIKKSIKKER: Ailada på ni og et halvt år prøvekører en av de åtte ny bilene.
TRAFIKKSIKKER: Ailada på ni og et halvt år prøvekører en av de åtte ny bilene.

Lager barnas trafikksenter

BARDU: På campingplassen blir det en miniby med hus, gater, lyskryss, forgjengerovergang, bensinstasjon, kjøpesenter, etc. for at barna skal lære seg trafikkregler – med minibiler.

Publisert Sist oppdatert

Innehaver av Bardu camping og turistsenter AS, Jan Haukland, er utdannet sjåførlærer og har vært førerprøvesensor i mange år.

– Som pensjonist må jeg nyttiggjøre meg min utdannelse, sier han, mens han tar en pause fra gravemaskinarbeidet inne på campingområdet.

Her planerer han et område på 35 ganger 50 meter, hvor det blir en liten by i en tredels målestokk. Tanken er at barna skal kunne få kjøre i hver sin bil inne i byen og lære seg trafikkreglene når plassen er fylt med et urbant gatenett og senere også bygårder og «alt» som hører til en by.

Fra før har han seks minibiler for barn, som har vært i drift i noen år på campingplassen. Men i sommer gikk han til innkjøp av åtte nye, mer påkostede og mer velutstyrte minibiler fra Moss. Der lager fire-fem pensjonister i firmaet Timi elektriske biler i målestokk 1:3 med revers, brems, fløyte, lys og det hele, utformet som klassiske roadsterbiler fra 30- og 40-tallet. Bilene er beregnet for barn mellom fire og ti år og har en toppfart på 5 km/timen.

– Disse er av en mye bedre kvalitet, forsikrer Haukland.

Han har allerede bestilt grus og asfaltering, så det er ikke lenge igjen før han kan åpne trafikksenteret like innenfor porten til campingplassen.

Powered by Labrador CMS