TILBAKE: Slik så Narvik ut i mai 1940. Nå ruller kameraet for storfilmen om kampene som pågikk her for 80 år siden igjen. Foto: Morten Kasbergsens samling
TILBAKE: Slik så Narvik ut i mai 1940. Nå ruller kameraet for storfilmen om kampene som pågikk her for 80 år siden igjen. Foto: Morten Kasbergsens samling

Kunne endelig gjenoppta «Kampen om Narvik»-innspillingen

MÅLSELV/OSLO: Sju dager inn i innspillingen av storfilmen Filmcamp er sterkt involvert i, ble filmen satt på vent. Nå ruller kamera igjen.

Publisert Sist oppdatert

Etter syv dager med innspilling av storfilmen om kampen i Narvik i 1940, kom datoen 13. mars. Da stengte store deler av samfunnet ned på grunn av koronapandemien, og også filmbransjen ble berørt. Opptaksdagene i Oslo og Rjukan ble satt på vent. Siden har det vært usikkert om filmen kunne bli historie etter disse sju dagene.

Men i dag, 26. mai, kom dagen skuespillere, produksjonen og alle som står bak «Kampen om Narvik» har venta på. Da starta innspillingene opp igjen.

– Det er gjort en formidabel jobb av produsentene. Vi har vært i dialog med dem hele tida. Vi er veldig glad for at innspillingen er i gang igjen, for det er en viktig film som skal lages, sier Kjetil Jensberg, direktør i Filmcamp, til Nye Troms.

Siden 2009 har Filmcamp vært med på arbeidet med å utvikle det som da var en idé, til det som nå skal bli en storfilm med et budsjett på 65 millioner kroner.

Satses for fullt

I ei pressemelding fra Nordisk Film Distribusjon går det fram at det nå satses for fullt på å gjennomføre alle interiøropptak som er lagt til Oslo og omegn før sommeren. Vinterkrigen, som skal filmes i og rundt Narvik, er flytta til mars 2021.

– Vi mener vi har funnet en trygg og forsvarlig måte å gjennomføre innspillingen på, sier produsent Aage Aaberge i Nordisk Film Production i ei pressemelding.

Videre legger han ikke skjul på at det har vært utfordrende.

– Uten et felles løft der både NFI, lokale støttespillere i nord og Nordisk film har strukket seg langt utover det normale for å få filmen i havn, hadde vi aldri vært i nærheten av å lykkes. Vi er også glade for å ha med oss en fantastisk stab og cast som alle er klare til å gyve løs igjen.

Vinterkrigen filmes i mars/april

Tidlig tirsdag morgen fikk Jensberg og Filmcamp den gledelige beskjeden om at innspillingen var i gang igjen.

– Alt ser ut til å være under kontroll, og vi har også det økonomiske og praktiske under kontroll. Nå håper og krysser vi fingrer for at det går bra nå som innspillingen er gjenopptatt. Alt tyder på at det er gjort et godt forarbeid av alle involverte. Vi er avhengig av at scenene som skal spilles inn før vinteren, blir spilt inn nå, sier Filmcamp- direktøren.

Opprinnelig skulle filmen ha premiere i romjula, men det lar seg ikke gjøre. Allerede er vinterscenene utsatt til å skulle spilles inn i mars/april, alt etter som hvordan værforholdene er. Da er det Filmcamp som blir basen for innspillingen. Scener skal ifølge Jensberg spilles inn på sett på Filmcamp, i fjellområder i deres nærområde og selvfølgelig i Narvik-området og Gratangsfjellene.

FILMFAKTA:

Tittel: Kampen om Narvik
Manus: Christopher Grøndahl
Regi: Erik Skjoldbjærg
Genre: Krigsdrama
Produksjonsselskap: Nordisk Film Production
Produsenter: Aage, Aaberge, Live Bonnevie og John Einar Hagen

Planlagt premiere: Høst/vinter 2021

Powered by Labrador CMS