GLEDER SEG: Håvard Gangsås er klar til å ta fatt på jobben som rådmann i Bardu. I morgen foretar kommunestyret den formelle tilsettinga. Foto: PRIVAT
GLEDER SEG: Håvard Gangsås er klar til å ta fatt på jobben som rådmann i Bardu. I morgen foretar kommunestyret den formelle tilsettinga. Foto: PRIVAT

– Kan ikke få pakket og reist fort nok

BARDU: Etter alt å dømme er det Håvard Gangsås fra Lesja som blir Bardus nye rådmann. Og det er en jobb han ser fram til å ta fatt på.

Publisert Sist oppdatert

Kommunens ansettelsesutvalg har innstilt på å ansette Håvard Gangsås (50) fra Lesja som ny rådmann i Bardu. Og Gangsås er klar til å takke ja til jobben.

– Jeg gleder meg veldig og kan nesten ikke få pakket og reist fort nok, sier Gangsås.

Bakgrunnen til den nye rådmannen er variert. Han har vært innom militær og sivil virksomhet, han har jobbet i private og offentlige virksomheter, og han har drevet egen virksomhet. Sist har han hatt oppdrag for Dovre kommune, blant annet som prosjektleder for arbeidet med kommunereformen. Underveis har han også tatt utdanning, også det både militært og sivilt.

– Jeg er egentlig Harstad-gutt, og som militærunge flyttet jeg sørover. Vi skulle bare være borte i 3–5 år, men det ble visst nærmere 40, sier Gangsås.

Og han innrømmer at han over tid har posisjonert seg for å kunne få ei rådmannsstilling.

– Det er to ting jeg har villet lenge. Det ene var å komme tilbake til Nord-Norge for å jobbe, og det andre var å bli rådmann. Bardu ligger midt i hjertet av det jeg ville tilbake til, så det er midt i blinken. Jeg har slekt i Harstad og kjenninger både i Tromsø og på innlandet, forteller Gangsås.

Flytter

Han planlegger å bosette seg permanent i Bardu etter hvert, men til å begynne med blir det en pendlertilværelse for den kommende rådmannen.

– Jeg har kone og en ungdom som går på videregående fortsatt. Jeg har fått ordnet midlertidig bolig hos en kamerat som har leilighet i Målselv fjellandsby, men etter hvert vil jeg skaffe meg leilighet på Setermoen. Jeg liker å bo sånn at jeg kan gå og sykle på jobben, sier Gangsås.

Han har ingen direkte tilknytning til Bardu, men forteller at han fra sine unge dager husker Troms innland spesielt fordi hans far var skytter. Men også i voksen alder har han blitt litt kjent i området.

– Siden 2009 har jeg vært på ferie i Salangen hvert år. Jeg driver med seilfly og har vært med å bygge opp flyklubben som er etablert på Elvenes de siste årene. Seilfly er den store hobbyen min, sier Gangsås.

En god kommune

Gangsås forteller at han foreløpig ikke har gått i dybden på organisering eller utfordringer i Bardu. Men han konstaterer at Bardu ikke er ulik Lesja kommune.

– Begge er kraftkommuner, og begge har reiseliv og landbruk. Bardu har dessuten Forsvaret, som nok er både en velsignelse og ei utfordring. Jeg har dessuten fått signaler om noen ting politikerne vil at vi skal se på framover, sier Gangsås.

Han trekker dessuten fram at Bardu har et stabilt folketall, gode tjenester og relativt god økonomi.

– Bardu er en av de beste kommunene i Nord-Norge i alle målinger, påpeker Gangsås.

I morgen skal kommunestyret foreta den formelle tilsettinga. Ansettelsesutvalget har innstilt på å tilsette Gangsås og har ikke foreslått flere kandidater. Ansettelsesutvalget har bedt kommunestyret gi forhandlingsutvalget fullmakt til å fastsette lønn, arbeidsvilkår og tiltredelsesdato for den nye rådmannen.

Tidligere rådmann Hege Walør Fagertun sa i høst opp stillinga si for å bli ny administrasjonssjef i Longyearbyen lokalstyre. Hun har allerede fratrådt stillinga som rådmann i Bardu.

Tilfreds ordfører

Ordfører Toralf Heimdal er godt fornøyd med valget av Håvard Gangsås som ny rådmann. – Han treffer veldig bra, sier Heimdal.

Bardu kommune har brukt Nordnorsk Lederutvikling i prosessen for å rekruttere ny rådmann. Fortsatt gjenstår et kommunestyrevedtak før Håvard Gangsås formelt sett får tilbud om jobben, men Heimdal føler seg trygg på at Gangsås vil bli en god rådmann for Bardu.

– Jeg har hatt dialog med Gangsås, og han vil takke ja til jobben hvis kommunestyret vil tilsette han. Han sier at han ikke er i tvil, han hadde søkt flere andre jobber, men det var denne han ville ha, sier Heimdal.

I rekrutteringsarbeidet har det vært gjennomført flere runder med de ulike kandidatene. Heimdal forteller at Gangsås traff veldig bra innenfor de kriteriene Bardu kommune har, samt på de testene Nordnorsk Lederutvikling har gjennomført.

– Han er en igangsetter, og han har gjennomføringsevne. Han har en bred bakgrunn med kjennskap til Forsvaret, han er sterk på økonomi, og han har også vært involvert i kraftsalg. Dette er viktig for oss, sier Heimdal.

Søkerlista besto av totalt 16 navn etter at en kandidat hadde trukket seg. Heimdal har tidligere gitt sagt at han var godt fornøyd med søkermassen, og han er ikke mindre fornøyd nå som tilsettingsprosessen går mot slutten.

– Valget falt på Håvard Gangsås etter ei samlet vurdering. Vi hadde krav innen ti ulike områder, og prosessen har vært veldig omfattende. Jeg er ikke i tvil om at vi har funnet riktig kandidat, sier Heimdal.

Powered by Labrador CMS