ISPROBLEMER: NVE skal se på forholdene ved Storbekken i Bardu. Illustrasjonsfoto: Kari Anne Skoglund Foto: Kari Anne Skoglund
ISPROBLEMER: NVE skal se på forholdene ved Storbekken i Bardu. Illustrasjonsfoto: Kari Anne Skoglund Foto: Kari Anne Skoglund

Is og flom skaper trøbbel – nå skal NVE se på problemene

BARDU: Storbekken ved Hundtorp i Bardu er blitt ei «problem-elv». Is, erosjon og flom gir trøbbel.

Publisert Sist oppdatert

Til sommeren blir det befaring i området. Det har Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) sagt ja til.

NVE er nettopp blitt informert om problemene i bekken som krysser under Altevannsveien og videre forbi Hundtorp og Stensrud før den renner ut i Barduelva.

En beboer i området har meldt fra om stadig tilbakevendende problemer, der man nå frykter at mark og bygninger skades. Is har stevlet opp i området, og vann renner inn over marka. Han ber om at noe må gjøres i området.

Ordfører Toralf Heimdal er den som har tatt saken videre, for å få satt i gang tiltak i området. Han har i brevs form tatt kontakt med NVE og Troms og Finnmark fylkeskommune.

– Gjennom mange år har det vært problemer med isgang, erosjon og flom knyttet til Storbekken ved Huntorp/ Stensrud i Bardu. Problemene får innvirkning på flere sektorer som naturskade, samfunnsberedskap og trafikk. Det er også mulig at Forsvarets vannverk har innvirkning på situasjonen. Jeg ønsker derfor at NVE og Fylkesveiadministrasjonen, sammen med kommunen foretar en befaring, for å få bedre innsikt i problematikken, samt at ansvaret for ulike områder kan avklares, skrev Heimdal i brevet.

NVE har allerede svart, og også sagt hva som bør gjøres som avbøtende tiltak nå i vinter, og har sagt at fylkeskommunen og Bardu kommune sammen bør se på dette.

NVE mener man etter dette må se hvordan man kan redusere skaden for skader i områder i framtiden. Johanne Sollid opplyser til Nye Troms at det bil bli en befaring med NVE til stede i området til sommeren.

Powered by Labrador CMS