INVITERER TIL LUNSJMØTE: Temaet for lunsjen er forventninger og muligheter i den nye regionen. Elin Byberg fra Næringshagen Midt-Troms håper på stort oppmøte når de skal snakke om næringslivet i regionen. Foto: Kari Anne Skoglund (arkiv)
INVITERER TIL LUNSJMØTE: Temaet for lunsjen er forventninger og muligheter i den nye regionen. Elin Byberg fra Næringshagen Midt-Troms håper på stort oppmøte når de skal snakke om næringslivet i regionen. Foto: Kari Anne Skoglund (arkiv)

Inviterer til lunsjmøte om næringslivet i regionen

MÅLSELV: 19. februar inviterer Næringshagen i Midt-Troms i samarbeid med Målselv kommune til lunsjmøte. De ønsker å ta opp forventninger og muligheter for næringslivet i den nye regionen.

Publisert Sist oppdatert

Blant gjestene er fylkesråd for næring og miljø, Karin Eriksen og regionsdirektør i NHO Arktis, Målfrid Baik.

Elin Byberg fra Næringshagen Midt-Troms kaller årets første arrangement i samarbeid med Målselv kommune for en næringslunsj. I løpet av lunsjen håper hun at de frammøtte har fått et innblikk i hva fylkesrådet og NHO Arktis tenker om mulighetene og utfordringene i kommunen og i området rundt. Målet for lunsjen er å belyse hvilket næringslivspotensiale som ligger i regionen.

Ny politisk plattform

Byberg trekker spesielt fram innlegget til Eriksen som spennende fordi fylket har fått ny ledelse og en ny politisk plattform.

– Det er veldig viktig for kommunene å høre hennes tanker om muligheter. De har laget en ny politisk plattform for de neste årene og hun kan fortelle litt om hva som ligger i den, hennes tanker om vekst og utvikling i fylket, forteller Byberg.

Tittelen på Eriksens innlegg er «Et sterkt Nord», som er det samme som den politiske plattformen til fylket. Innenfor næring legger plattformen vekt på blant annet reiseliv, turisme og kultur. Dette mener Byberg er i tråd med mulighetene som finnes i området og gjør lunsjmøtet aktuelt for næringslivet i Midt-Troms.

– Det blir interessant å høre tankene hennes om Midt-Troms og muligheter sett opp mot det de gjør i fylket, sier Byberg som mener at det er viktig for næringen i området at det er en rød tråd mellom det som skjer regionalt og lokalt.

Viktig samarbeid

I den politiske plattformen står det at samarbeidspartiene ønsker å legge til rette for et offensivt og nyskapende næringsliv, basert på regionens fortrinn. De ønsker å satse på et næringsliv som lokker unge mennesker til landsdelen.

– De mener at det nye fylket er blant de mest spennende, forteller Byberg og legger til at hun tror dette blir et spennende møte.

Byberg mener det er viktig å få en presentasjon og hilse på fylkesrådet for å bygge relasjoner. Hun sier at de er veldig glad for at både fylkesrådet og NHO Arktis takket ja til invitasjonen.

– Det er viktig å ha et godt samspill og god dialog. Vi er veldig takknemlig og glad for at de er på ballen, sier Byberg.

Allerede flere påmeldte

Et par uker før lunsjmøtet var det allerede flere påmeldinger. Lunsjen er åpen for alle, men hun ber de som er interesserte om å sende en påmelding i forkant. Hun tror at dette er et tema som næringslivet vil ha stor interesse for.

– Temaet treffer og folk synes det er interessant, forteller Byberg.

Hun sier at de som har anledning til å komme er hjertelig velkommen og hun håper på fullt hus.

Powered by Labrador CMS