INVITERER: Michelle Aas Molund i Midt-Troms golfklubb slår et slag for golfsporten, noe hun håper vi medføre at flere blir bitt av golfbasillen når de har vært innom åpen dag på Finnkroken golfpark. Foto: Terje Tverås
INVITERER: Michelle Aas Molund i Midt-Troms golfklubb slår et slag for golfsporten, noe hun håper vi medføre at flere blir bitt av golfbasillen når de har vært innom åpen dag på Finnkroken golfpark. Foto: Terje Tverås

Inviterer til åpen dag på golfbanen

BARDU: Søndag blir det mulig for alle nysgjerrige å få svingt golfkølla på Finnkroken golfpark, med veiledning av erfarne instruktører.

Publisert Sist oppdatert

Det er Midt-Troms golfklubb som åpner opp golfbanen i Nedre Bardu og slipper inn alle som har golf i tankene, eller som bare lurer på hva det er som skjuler seg inne i skogen ved Finnkroken.

– Når vi har dette tilbudet i nærområdet, er det viktig at folk får vite om mulighetene og kan forsøke seg om de vil, helt uforpliktende, sier Michelle Aas Molund i golfklubben.

De som kommer innom, kan få låne utstyr og prøve sporten helt gratis. Under denne åpne dagen vil golfspillere med erfaring være til stede og fortelle og gi gode råd om golf. I tillegg blir det åpen kafé.

Treningsarenaen Driving Range nedenfor banen er også åpen. Der kan man øve på å slå golfballer en etter en langt av gårde eller putte ballen i et hull.

– Hvis noen er interessert i å gå videre, kan de melde seg på et kurs vi skal holde i midten av juni, sier Molund.

Golf trenger ikke være dyrt. Man kan få et golfsett ned i noen hundre kroner. Men hvis det skal ha bra kvalitet og vare noen år, bør man ut med et par tusen, ifølge den erfarne golfspilleren.

Åpnet tidlig

Midt-Troms golfklubb har rundt 150 medlemmer. Det har vært åpen dag tidligere om årene, og da har klubben fått gode tilbakemeldinger på arrangementet. Nå håper Molund på godt vær.

– Da er det straks mye triveligere, sier hun.

Finnkroken golfpark åpnet 17. mai i år. Det er det tidligste de noensinne har åpnet. Da var det flere som forsøkte seg på golf etter en lang vinterdvale.

Beliggenheten ved E6 gjør at mange utenfor den lokale klubben stopper og tar seg en runde på 9-hullsbanen, som også er godkjent som en 18-hulls bane. I boka hvor gjestene skriver seg inn før de spiller, kan man lese om at turister fra Sør-Norge og utlandet har benyttet anledningen til en pause på veien med et slag golf.

– Vi synes det er artig at folk fra andre deler av landet og fra utlandet kommer innom, sier Molund.

Nå på søndag håper hun at mange lokale finner veien til Finnkroken golfpark.

Powered by Labrador CMS