BER OM BEFARING: Bardu kommune vil ha en snarlig befaring av området ved Salvasskardelva kraftverk. (Arkivfoto: Terje Tverås) Foto: Terje Tverås
BER OM BEFARING: Bardu kommune vil ha en snarlig befaring av området ved Salvasskardelva kraftverk. (Arkivfoto: Terje Tverås) Foto: Terje Tverås

Ikke ryddet godt nok – ber om en snarlig befaring ved kraftverket

BARDU: Bardu kommune har bedt om en snarlig befaring ved Salvasskardelva kraftverk. Foreløpig har ikke NVE (Norges vassdrags- og energidirektorat) svart på brevet.

Publisert Sist oppdatert

Bakgrunnen for kravet om befaring er at kommunen på en sjekk ved kraftverket i juli har funnet området svært uryddig. Bygningsavfall ligger strødd flere steder. I tillegg er et sikringsgjerde mot dammen brutt ned.

Det er Per Åke Heimdal, leder avdeling plan og utvikling som har skrevet brev til NVE og bedt om at området må befares. Han har selv vært på befaring og karakteriserer det han har observert som «en svært uryddig situasjon».

Reagerer

Vedlagt i brevet har Heimdal sendt en rekke bilder som viser planker, paller og plast som ligger ved området. Det er helt tydelig at det ikke er ryddet opp – og det er da også dette Heimdal har reagert på i brevet.

«Ber om snarlig befaring av samtlige deler av anlegget», skriver Heimdal.

Ikke svar

Avdelingslederen er for tiden på ferie, men assisterende kommunedirektør Rita Bjørn er kjent med saken og innholdet i brevet.

– Vi har ikke fått noe svar på brevet vi har sendt til NVE, sier hun til Nye Troms.

Salvasskardelva kraftverk ved Altevatnet var ferdig utbygd og satt i drift i februar i år. Det er lagt store planer for hvordan området skal revegeteres og hvordan det skal bli grønt igjen der det nå har vært anleggsområde. Tidsplanen på dette er 15 år.

Dittielva også

Nå vil altså Bardu kommune ha NVE på en befaring i området, og at befaringa gjøres for alt ved Salvasskardelva kraftverk som berøres av konsesjonen.

I brevet ber kommunen også om en samtidig befaring av revegeteringstiltak i Dittielva kraftverk.

Powered by Labrador CMS