BOCCIA FINALE: Det var Bardu mot Nordreise under lørdagens finale i Boccia. Bardu-laget bestod av Unni Dahlberg, Svein Fjellheim og Sofie Asplund. Laget fra Nordreisa bestod av brødrene Lunde. Foto: Fredrikke Fjellberg Moldenæs
BOCCIA FINALE: Det var Bardu mot Nordreise under lørdagens finale i Boccia. Bardu-laget bestod av Unni Dahlberg, Svein Fjellheim og Sofie Asplund. Laget fra Nordreisa bestod av brødrene Lunde. Foto: Fredrikke Fjellberg Moldenæs

Idrettsgleden i fokus da fylkeslekene ble arrangert i helga

SETERMOEN: Fylkeslekene ble i helga arrangert for 26.gang i Bardu. Både deltakerne og arrangører er enig om at helgas arrangement var vellykka.

Publisert Sist oppdatert

Fylkeslekene arrangeres for utviklingshemmede, og har fokus på idrettsglede og sosialt samvær. Deltakerne konkurrerte i friidrett, svømming og boccia.

: Her er nesten alle deltakerne samla etter utdeling av deltakermedaljer søndag.

Lekene ble åpna med innmarsj og åpningstale av ordfører på fredag ettermiddag. På lørdagskvelden var det bankett med middag og dans for alle deltakere og ledsagere.

: Det var jevnt om førsteplassen, og seieren gikk til Olav Hagensen.

– Det er masse idrettsglede og givende å være med på fylkeslekene, sier folkehelsekoordinator i Bardu kommune, Siri Bjerkan.

: Olav Hagensen fikk førsteplass, mens andreplass gikk til Knut Pettersen, etterfulgt av Rolf Olav Johnsen på tredje etter 100 meter baneløp.

Boccia-turnering

Det var 85 deltakere på årets arrangement. Under banketten lørdag var det rundt 180 deltakere. Bardu kommune, Bardu svømmeklubb og Bardu idrettslag stod for arrangementet. I tillegg fikk de økonomisk støtte fra fylkeskommunen. 16 lag var med på boccia-turneringa. Finalen lørdag stod mellom et lag fra Bardu kommune, og et lag fra Nordreisa kommune.

: Det var Bardu mot Nordreise under lørdagens finale i Boccia. Bardu-laget bestod av Unni Dahlberg, Svein Fjellheim og Sofie Asplund. Laget fra Nordreisa bestod av brødrene Lunde.

Det var laget fra Nordreisa som til slutt gikk av med seieren. Laget bestod av brødrene Peder Nicolai Lunde, Mikael Lunde og Franz-Erik Lunde.

– Det var fint å avslutte med seier, sier brødrene Lunde.

Brødrene forteller at de har planer om å utvide laget. Bronselaget i Boccia kom og fra Nordreisa. De forteller at de under fylkeslekene blir kjent med mange nye mennesker og knytter bånd.

– Så møtes vi igjen på dansegalla i Tromsø, sier de.

: Boccia-laget fra Nordreisa vant bronse under helgas Boccia-turnering. De trener Boccia hver onsdag. Fra venstre Ivar Luneng, Karl-Oskar Varsi Karlsen, Bodil Strandheim og Jørgen Fredriksen.

Inspirerer ungdommen

Bjerkan forteller at håndballgruppa i Bardu IL gjorde en stor jobb både med friidrett og boccia under arrangementet. 10 jenter og 10 gutter fra håndballgruppa til Bardu IL stilte frivillig opp for å hjelpe til under helgas arrangement. Ungdommene forteller at de lærer mye av å være frivillig under fylkeslekene.

– De er så koselige. Det er veldig inspirerende og morsomt å være med på å arrangere fylkeslekene, sier Tiril Elisabeth Westhrin Berg.

: De frivillige ungdommene fra Bardu IL ble inspirert av idrettsgleden til deltakerne under fylkeslekene. Fra venstre Anneli Heimdal Rambø, Tiril Elisabeth Westhrin Berg og Leon Hajzeri.

Anneli Heimdal Rambø er enig med lagvenninna.

– Det er litt tungt å stå opp klokka sju i helga, men det er kjempegøy å være med. Vi gjør det for at deltakerne skal ha det morsomt, sier Rambø.

De er alle enig om at det er lærerikt å være med på fylkeslekene.

– Man ser at det går an å gjøre en dag bedre bare med å smile. De jubler uansett hvordan det går, og heier på motstanderen. Ei innstilling som vi har godt av å ta med oss både i hverdagen og sporten, sier Leon Hajzeri.

Powered by Labrador CMS