Spar-åpning på Storsteinnes:

FORNØYD: Kjøpmann Krister Skogli er storfornøyd med å ha åpnet en butikk han selv beskriver som moderne og med nytt og moderne utstyr. Foto: Maiken Kiil Kristiansen
FORNØYD: Kjøpmann Krister Skogli er storfornøyd med å ha åpnet en butikk han selv beskriver som moderne og med nytt og moderne utstyr. Foto: Maiken Kiil Kristiansen

– Helt surrealistisk at det er vi som skal drive her

STORSTEINNES: Munnbind, håndsprit og storfornøyde kunder satte sitt preg på Spar-åpninga på Storsteinnes.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag morgen kunne endelig kjøpmann Krister Skogli åpne dørene til Storsteinnes nye dagligvarebutikk, Spar. Like før åpning sto noen titalls spente kunder klare for å se den nye butikken, og ikke minst for å fylle handlekurvene.

Rar følelse

Kjøpmann Krister Skogli har de siste ukene jobbet hardt for å få alt på plass og klart i butikken til åpning. Da de første kundene spaserte inn i butikken vanket det både gratulasjoner i fleng og blomster på kjøpmannen, hans nestkommanderende søster Kristina og stolte foreldre, som også sitter i styret til butikken.

– Det er en rar følelse i dag. Det er helt surrealistisk at det er vi som skal drive her. At butikken er vår. Men det er også godt og spennende, sier Skogli til Nye Troms.

BLOMSTER: Nestkommanderende, Kristina Skogli og kjøpmann, Krister Skogli fikk overlevert blomster fra flere hold idet de åpnet dørene til butikken.

Han har de siste dagene tilbragt de fleste timene i døgnet i butikken. Men der har han ikke vært alene.

– Det er så mange som har stått på for å få dette til. Underleverandører, montører, elektrikere. Det er så mange som fortjener tusen takk, sier Skogli.

Travelt

Butikken var torsdag morgen så full som smittevernreglene tillot. Skogli er glad for at mange tok turen, og tror det fortsetter å være travelt de neste dagene.

– Påskeuka er kanskje den mest travle handelsuka som er, så det blir nok mer enn nok å gjøre. Vi får virkelig prøvd oss fra start, sier han.

TRAVEL: Butikken ble raskt travel torsdag morgen, men de ansatte sørget for at det ikke ble sluppet inn flere enn tillatt med tanke på smittevern.

Han forteller at både gratulasjoner og gode tilbakemeldinger fra kunder har varmet.

– Folk sier at butikken har blitt veldig fin og at de er glade på våre vegne. Alle ser ut til å være svært fornøyde med hvordan det ser ut, sier Skogli.

Imponert

Ei som synes butikken har blitt skikkelig flott er ordfører, Gunda Johansen. Hun tok turen til butikken onsdag morgen, og etter å ha overrakt blomster til kjøpmannen tok hun seg en handlerunde.

TOMMEL OPP: Både butikkens lokaler og dens initiativrike kjøpmann fikk tommel opp fra ordfører Gunda Johansen.

– Det er veldig lyst og fint her. Det er virkelig en butikk man føler seg velkommen i, sier Johansen.

Dagligvarebutikken har 12 ansatte, og Johansen er sjeleglad for hver og en arbeidsplass som den nye butikken tilfører kommunen.

– Butikken gir mange arbeidsplasser og det er et viktig bidrag til økt bosetting. Vi trenger hver eneste arbeidsplass, sier hun og legger til at hun synes det er spesielt flott at det er unge, lokale mennesker som har turt å satse for å få på plass butikk i kommunesenteret.

FERSKVARE: Britt Løvås er en av butikkens 12 ansatte og hun jobber i ferskvaren, som hun forteller at har alt fra kylling og fisk til bagetter og hamburgere.

Storsteinnes har hatt flere nye tilfeller av koronasmitte de siste dagene. Ordføreren var derfor svært glad for å se at nesten alle kundene valgte å bruke munnbind i butikken torsdag morgen.

– Det er så bra. Det viser at folk i bygda gjør en utrolig innsats for å ta vare på hverandre, sier Johansen.

Kundene

Ordfører Gunda Johansen var langt fra den eneste fornøyde kunden i Spar-butikken på torsdag morgen.

– Butikken har blitt skikkelig fin. Vi kommer nok til å handle her ofte ja, sa brødrene Leo Larsen (14) og Chris Larsen (12) som hadde tatt turen innom butikken for å handle litt energidrikk.

FIN: Chris Larsen (12) og Leo Larsen (14) tror de kommer til å handle mye i den nye butikken.

Også Jorunn og Roger Melby fikk et godt førsteinntrykk.

– Det har blitt kjempefint her. Denne butikken har jeg venta på, for det trengs virkelig to butikker på Storsteinnes. Vi kommer absolutt til å handle masse her, sier Jorunn Melby.

SALATBAR: Jorunn Melby og Roger Melby hadde gleda seg til å sjekke ut butikkens salatbar. Den levde opp til forventningene.

MORMOR: Liv Ada Skogli er mormor til butikkens kjøpmann og nestkommanderende. Hun er stolt av barnebarna og glad for å få en ny butikk i bygda.

ENDELIG: De siste ukene og dagene har læringskurven vært bratt og arbeidet hardt for Krister Skogli, som endelig kunne åpne Spar-butikkens dører på torsdag.

Powered by Labrador CMS