FIKK RUSTAHØGDA-KLARERING: Målselvordfører Helene Rognli er svært glad for at ny Bardufoss Høgtun videregående skole blir bygget på Rustahøgda, og det med idrettslinja som et av linjetilbudene. Nå håper hun spaden blir satt i jorda så raskt som mulig. (Arkivfoto: Morten Kasbergsen)
FIKK RUSTAHØGDA-KLARERING: Målselvordfører Helene Rognli er svært glad for at ny Bardufoss Høgtun videregående skole blir bygget på Rustahøgda, og det med idrettslinja som et av linjetilbudene. Nå håper hun spaden blir satt i jorda så raskt som mulig. (Arkivfoto: Morten Kasbergsen)

Håper spaden settes i jorda snart

MÅLSELV: Flertallet i fylkestinget vil bygge den videregående skolen på Rustahøgda som planlagt. Det varmer Helene Rognlis ordførerhjerte.

Publisert Sist oppdatert

Byggingen av den nye videre­gående skolen på Rustahøgda blir en realitet. Det kommer fram i ei pressemelding fra fylkestinget nye samarbeidspartnere Høyre, Fremskritts­partiet, Kystpartiet, Venstre og Senterpartiet.

– Investeringsprosjektene Rustahøgda og Finnfjordbotn iverksettes i tråd med tidligere vedtak, skriver de fem gruppelederne.

Roar Sollied (V) sier at dette ikke nødvendigvis betyr at linjestrukturen vil bli liggende fast for Bardufoss Høgtun.

– Nei, det er ingen automatikk i det, men vi vil ikke rokke med byggingen av nyskolene. En kan ikke rope hurra for alle linjer på Bardufoss, og romplanen kan justeres her. Vi mener allikevel at vedtaket har brakt litt mer ro for skolen, forklarer han.

Varmer

For målselvordfører Helene Rognli er byggeklareringen den beste julegaven kunne hun fått, og det tror hun gjelder for flere.

– Da er hjertet mitt varmet. Nå håper jeg at skolesituasjonen roer seg, og at vi kan sette spaden i jorda på Rustahøgda så snart som mulig. Det vil bli det beste for alle parter, og spesielt for de ansatte og elevene. Vi har en skole som har fylkets beste fullføringsprosent, og det er det de dyktige ansatte som skal ha æren for. Når vi har en slik skole, kan vi ikke tulle med den, sier hun.

Rognli er nestleder i Troms Høyre og har den siste tida gjort hva hun kunne for å sikre at nyskolen blir brygget, og at den blir plassert på Rustahøgda. Mange av ordførertimene har blitt brukt til skolearbeid. En rekke eposter med dokumentasjon og andre henvendelser har hun videresendt til partikolleger på fylkestinget. Æren for at skolen nå blir bygget, og at dagens linjetilbud foreløpig er bevart, vil hun heller gi folk flest, og spesielt elevene.

– Det er mange som nå kan ta en velfortjent juleferie. Jeg er fornøyd med at idrettslinja og andre linjer er berget, men samtidig skjønner jeg at vi trenger en grundig gjennomgang av linjestrukturen i hele Troms. Vi må se på linjene det er dårlig søknad til, men vi må ikke sette hele skolestrukturen på spill, sier Rognli.

Framdriftsplanen

Den nye videregående skolen på Rustahøgda vil tidligst bli tatt i bruk ved skolestart i august 2017. Det opplyser fylkesbyggesjef Jan Inge Hille. Tidligere var det planlagt at skolen skulle stå ferdig til skolestart i 2016. Administrativt planlegger de nyskolebyggingen utfra dagens linjetilbud

– Forsinkelsen skyldes at det har vært mye fram og tilbake om skolestrukturen i Midt-Troms. Nå har vi imidlertid fått forståelse av at fylkestinget har vedtatt at skolen skal bygges som planlagt med det innholdet som vi har lagt til grunn i våre planer, sier fylkesbyggesjefen.

Hille regner med at skolen vil bli lyst ut på anbud i løpet av vinteren, og at det vil bli inngått kontrakt med valgt entreprenør før sommeren. Deretter skal det utvikles et prosjekt på skolen. Det arbeidet vil ta et halvt år.

– Vi regner med oppstart på byggearbeidene etter påske i 2015. Det vil være knapt to års byggetid, forteller han.

Powered by Labrador CMS