TILBAKE: Alle flybussene til og fra Bardufoss lufthavn ruller igjen 15. juni. Foto: Pressefoto
TILBAKE: Alle flybussene til og fra Bardufoss lufthavn ruller igjen 15. juni. Foto: Pressefoto

Flybussen til og fra Senja gjenopptas

MÅLSELV: Bussene som tar passasjerer med seg mellom Bardufoss lufthavn og henholdsvis Setermoen og Øverbygd, har derimot vært i drift ei stund allerede.

Publisert Sist oppdatert

Det er Bussring som kjører flybussruta mellom Øverbygd og Bardufoss, mens Furuly Turbuss er operatøren for flybussen mellom Setermoen og Bardufoss. Disse bussene, hvor soldater og forsvarsansatte har førstepri, har allerede gått ei god stund etter at samfunnet i mars i stor grad ble nedstengt. Men flybussen mellom Bardufoss og Finnsnes/Senja, som i all hovedsak transporterer sivile passasjerer, er fortsatt ikke tilbake i rute. Men det skjer 15. juni. I ei pressemelding tydeliggjør Tide, busselskapet som innehar denne ruta, at de forventer økt etterspørsel på flybuss når enda mer av samfunnet gjenåpner 15. juni.

– Vi vet at denne ruten er viktig for både tilreisende og lokalsamfunnet og vi er svært glade for å kunne starte opp igjen, sier produktsjef i Tide Buss Svein Helge Hauge.

Tar smittevern på alvor

Hvor hyppig bussen vil gå, vil avhenge av antallet flyvininger. Og det understrekes at kapasiteten kan variere noe gjennom sesongen, noe en kan holde seg oppdatert på via nettsida flybussen.no. Flybussen må som andre busser forholde seg til smittervernregler. Det gjør de blant annet med å intesivere renhold, muligheten for å betale med kontanter er tatt bort, setene nærmest sjåføren sperres av, kun bakre inngang benyttes, passasjerene må sitte med god avstand fra hverandre, og det kjøres kun med halvfulle busser, og dermed kan det være lurt å ha forhåndsbestilt billett.

– Vi vil følge utviklingen og etterspørselsmønsteret nøye fremover, slik at vi kan tilpasse oss fortløpende i takt med utviklingen, og dermed sikre en best mulig overgang til et mer normalisert samfunn og ordinær drift, sier Hauge.

Billetter kan kjøpes i bussen med Vipps, men forhåndskjøp anbefales.

– Det er dessverre ikke mulig i disse dager å kjøpe billett om bord i bussen og betale med kort eller kontanter. Det er imidlertid anledning til å kjøpe og betale via Vipps ved ombordstigning, men da vil man ha prioritet bak de som har kjøpt billett i forkant dersom det er ikke er ledige seter om bord, sier Hauge.

Powered by Labrador CMS