Avviser konkursfare til tross for utfordrende tider for Bardufoss storhall:

AVVISER KONKURSFARE: Bardufoss storhall er utfordret av korona, så vel som naturkrefter og råteskader. Tirsdag fikk hallselskapet nei fra Målselv formannskapet på en søknad om støtte på nesten en halv million, men daglig leder Erling Andreassen avviser at utfordringene truer drifta av Bardufoss storhall. Foto: Kari Anne Skoglund
AVVISER KONKURSFARE: Bardufoss storhall er utfordret av korona, så vel som naturkrefter og råteskader. Tirsdag fikk hallselskapet nei fra Målselv formannskapet på en søknad om støtte på nesten en halv million, men daglig leder Erling Andreassen avviser at utfordringene truer drifta av Bardufoss storhall. Foto: Kari Anne Skoglund

Fikk støtte-nei fra formannskapet

MÅLSELV: Formannskapet sa nei til Bardufoss storhalls søknad om kommunal bistand på 462 500 kroner. – Som forventet, sier hallsjefen, som avviser at hallen har utfordringer som kan ende opp i skifteretten.

Publisert Sist oppdatert

– Skriv NEI med store bokstaver! Vi går ikke konkurs, men vi, som alle andre, trenger nå snart en normaltilstand med tanke på koronaen. Og så får vi håpe at det kommer noen ytterligere koronamidler fra staten som vi kan søke på …

Det sier daglig leder for Bardufoss storhall, Erling Andreassen, på spørsmål om hvorvidt den søknaden om økonomisk bistand som Målselv formannskap tirsdag avslo, er et varsel om at kommunen i neste omgang vil kunne stå i fare for å måtte innfri den kommunale garantien som er stilt for halldrifta.

– Vi har god dialog med kommunen, og dette avslaget var jeg forberedt på. Vi har god kontroll på den totale økonomien, selv om taklekkasjen, veggene som blåste av og koronaen ikke gjør det spesielt lett for oss nå, sier Andreassen.

Støtteavslaget fra Målselv kommune er heller ikke endelig, for saken skal også opp i kommunestyret onsdag til uka.

300 tonn takavfall

Denne høsten har man som kjent jobbet med å bytte ut deler av taket på hallen. Dette arbeidet måtte gjøres etter at det ble klart at vanninntrenging hadde forårsaket store råteskader, og situasjonen ble ikke bedre da en høststorm tok med seg 20 veggplater for et par måneder siden. Søknaden formannskapet i Målselv tirsdag tok stilling til handlet om dekning av halvparten av den kostnaden Bardufoss storhall har knyttet til å kvitte seg med restene av det gamle taket. I søknaden er returkostnaden beregnet til 925 000 kroner, og i formannskapet ble det stilt spørsmål ved om en såpass høy kostnad kunne være reell.

– Ja, vi har i alle fall ikke tatt for hardt i, for det er snakk om store mengder. Helt konkret er det har vi kjørt bort 25 containere med steinull, trevirke, sponplater og papp, og hver av disse containerne veide 12 tonn. Det betyr altså at vi har kjørt bort 288 tonn med gammelt tak, og mye av dette er også spesialavfall. Vi har også gitt bort brukbare deler av taket, så det kunne ha vært enda mer avfall, sier Andreassen.

Tett dialog

I søknaden til Målselv kommune var det også skissert at Bardufoss storhall har behov for å låne ytterligere 2,5 millioner utover den nesten halve millionen man søkte kommunen om. I formannskapet ble det, fra blant andre ordfører Bengt-Magne Luneng, uttrykt bekymring for om dette var et signal om at selskapet er i ferd med å få betydelige økonomiutfordringer, men rådmann Frode Skuggedal beroliget med at han gjennom sin dialog med styrelederen i Bardufoss storhall er beroliget vedrørende dette.

– Det er ikke noen bekymring for konkurs, for det er solide og langsiktige aktører som står bak storhallen, sa rådmannen.

I formannskapet ble det også signalisert at man gjerne vil invitere ledelsen i Bardufoss storhall inn for å gi ei statusorientering til politikerne, og det er et signal daglig leder Erling Andreassen er positiv til.

– Ja, jeg er absolutt positiv til å gi politikerne ei statusoppdatering, sier han.

Håp om forlik

Jobben med å legge nytt tak er nå i hovedsak gjort, og daglig leder Andreassen håper at man også skal få på plass veggplatene selv om vinteren nå ubønnhørlig skrider lenger og lenger fram.

– Hallen er uansett klar til bruk slik den er nå, men utfordringa er å få fylt den opp med brukere. Vi har en del lokale aktører som bruker hallen, men koronasituasjonen gjør at det er lite pågang fra klubber som må reise hit for å spille eller trene, sier han.

Når det gjelder ansvaret for råteskadene i taket, er dette fortsatt uavklart. Totalkostnaden for takreparasjonen er beregnet til om lag 6,5 millioner kroner, men eierne og entreprenøren Hugaas er ikke enig om hvem som skal sitte igjen med ansvaret og regninga for jobben. To uavhengige rapporter har pekt på at skadene skyldes konstruksjonsfeil og/eller prosjekteringsfeil, men entreprenøren har så langt ikke villet vedkjenne seg ansvar.

– Vi har avklart at dette ikke er en sak for forliksrådet, så det betyr at vi enten må få en avgjørelse i tingretten eller inngå et forlik med entreprenøren. Det jobbes nå med det sistnevnte, og jeg har et lite håp om at vi skal komme til ei løsning uten å måtte gå til retten, avslutter Erling Andreassen.

Powered by Labrador CMS