NARVIK 1940: Filmen om slaget om Narvik har fått støtte fra Norsk filminstitutt. Foto: Via Morten Kasbergsens bildesamling
NARVIK 1940: Filmen om slaget om Narvik har fått støtte fra Norsk filminstitutt. Foto: Via Morten Kasbergsens bildesamling

Fikk 15 millioner til film om Narvik

MÅLSELV: Spillefilmen «Narvik – Hitlers første nederlag» skal spilles inn på Filmcamp. Nå har serien fått 15 millioner kroner i støtte fra Norsk filminstitutt.

Publisert Sist oppdatert

Allerede i 2015 inngikk Filmcamp avtale med filmproduksjonsselskapet fra Nordland som skal stå bak filmen om Slaget om Narvik fra 1940. Dette er et av flere prosjekter knytta til det største krigsslaget som har funnet sted i Norge, som Filmcamp er involvert i. Nylig fikk de beskjed om at de får støtte fra Norsk filminstitutt. Filmen «Narvik – Hitlers første nederlag» var en av to filmer som har fått tilskudd gjennom markedsordninga, det vil si ei ordning for filmer som har et spesielt høyt publikumspotensial.

En av to

Det er Nordisk Film Production og regissør André Øvredal som har blitt tildelt 15 millioner kroner i støtte, og det var kun to filmer av rekordhøye 18 søkere som kom igjennom nåløyet.

I informasjonen som kommer fram i Norsk Filminstitutts informasjon knytta til offentliggjøringa av tilskuddstildelinga, kommer det fram at filmen har et totalbudsjett på 63,2 millioner kroner. Filmen blir uten tvil av et helt annet kaliber enn andre krigsfilmer, for her skal ei historie fra krigens start og de første tyske krigsskipene seiler inn Ofotfjorden fortelles. Det blir ei historie om bevæpnede norske soldater som tar opp kampen om byen som britene allerede beskytta. Det blir ei historie om hvordan norske, britiske og øvrige allierte styrker utkjempa en kamp som ga Hitler-Tyskland sitt første nederlag. Og det blir ei historie om tyskernes bombing av Narvik før Norge kapitulerte 8. juni.

«Men kampene i Narvik var ikke forgjeves: De viste verden at Hitlers krigsmaskin kunne bekjempes», heter det i filminstituttets beskrivelse.

Powered by Labrador CMS