Skole i Karasjok korona-stengt etter besøk fra Balsfjord:

FORTSATT ÅPNE DØRER: De fem elevene har ikke vært på skolen etter vinterferien, og Rektor Tore Arnesen vil derfor la undervisninga foregå som normalt på Nordkjosbotn videregående skole. Foto: Vera Lill Bjørkhaug (Arkiv)
FORTSATT ÅPNE DØRER: De fem elevene har ikke vært på skolen etter vinterferien, og Rektor Tore Arnesen vil derfor la undervisninga foregå som normalt på Nordkjosbotn videregående skole. Foto: Vera Lill Bjørkhaug (Arkiv)

Fem elever ved Nordkjosbotn vgs er satt i hjemmekarantene

BALSFJORD: Fem elever fra Nordkjosbotn videregående skole dro til Karasjok på språksamling. Det førte til hjemreise og hjemmekarantene, samt karantene for 150 personer ved skolen i Karasjok.

Publisert Sist oppdatert

Fem elever fra Nordkjosbotn videregående skole har denne uka besøkt Samisk videregående skole i Karasjok i forbindelse med ei språksamling for samiske elever. Her ble én av elevene fra Nordkjosbotn vgs syk, og kommunelegen i Karasjok bestemte derfor at de alle fem skulle reise hjem og rett i hjemmekarantene i frykt for koronasmitte. Samtidig beslutta kommuneoverlegen at alle ved skolen skal sitte i karantene fram til lørdag, ifølge Nordlys er det snakk om 150 personer. Om prøven viser positivt for korona, vil karantenen forlenges til 14 dager etter eksponering. Rektor Tore Arnesen ved Nordkjosbotn videregående skole bekrefter at fem av deres elever nå er satt i hjemmekarantene.

– Kommuneoverlegen i Balsfjord er informert om at det er noen i hjemmekarantene, og hvem det er, sier han.

Utenlandsreise

Vedkommende elev har vært på utenlandsreise i vinterferien, men ifølge rektoren har ikke reisen vært i et land med vedvarende smitte. På Nordkjosbotn vil undervisninga gå som normalt.

– De dro rett fra vinterferien og oppover dit, så de har ikke vært innom skolen. Enn så lenge produserer vi elever som vanlig, sier rektoren.

Han skal ha et kort infomøte på skolen onsdag formiddag, slik at ingen blir unødig bekymra. Skolen skal også etablere kontakt med elevene som er i hjemmekarantene.

– Vi skal selvfølgelig gi dem mulighet til å følge undervisninga så mye som mulig, det er viktig at de ikke mister så mye, sier rektoren.

Powered by Labrador CMS