SLABBERAS: 12 lastebilsjåfører som har jobbet på fylkesveien ble av de fire innbyggerne invitert på kaffeslabberas med pølser, vafler og bålkaffe i fjæra. Foto: Maiken Kiil Kristiansen
SLABBERAS: 12 lastebilsjåfører som har jobbet på fylkesveien ble av de fire innbyggerne invitert på kaffeslabberas med pølser, vafler og bålkaffe i fjæra. Foto: Maiken Kiil Kristiansen

Feiret grus på Middagsbuktveien

MIDDAGSBUKT: I et naust i fjæra i Middagsbukt var tirsdag hardtarbeidende lastebilsjåfører og fornøyde innbyggere samlet for å feire ny grus på Middagsbuktveien.

Publisert Sist oppdatert

Fylkesveg 287 fra Tennes og utover mot Middagsbukt har av flere blitt beskrevet som fylkets og kanskje til og med landets dårligste fylkesveg. Den siste uka har det blitt lagt lass etter lass med grus på veien, og nå jubler endelig innbyggerne i Middagsbukt.

- Det var virkelig på tide at det ble gjort noe, og nå har veien blitt kjempeflott. Vanligvis så pleier vi å grue oss til våren. Nå gleder vi oss, sier Oddleif Larsen og kona Oddny Larsen.

Feiring

Sammen med Terje Hansen og Randi Hansen inviterte de tirsdag 12 lastebilsjåfører som har jobbet på veien til pølse- og vaffelfest i et naut i fjæra.

- Det er klart at dette skal feires og markeres. Nå har vi jo endelig en skikkelig og farbar vei, sier Oddleif Larsen.

12 lastebilsjåfører som har jobbet på fylkesveien ble av de fire innbyggerne invitert på kaffeslabberas med pølser, vafler og bålkaffe i fjæra.

12 førnøyde lastebilsjåfører var alle fornøyde med bevertninga i naustet.

- Ja, det er første gang jeg har vært med på å ende et veiprosjekt på denne måten, sier lastebilsjåfør Roy Ophus.

Fastkjørt

De fire som har invitert til naust-fest forteller at veien har vært dårlig i mange år og veldig dårlig over flere perioder, men at de aldri har sett den i så dårlig forfatning som den var i vår.

- Jeg flyttet hit for 36 år siden, og veien var gal da. Så har det vært gjort nødreparasjoner så den har blitt bedre, men det hjelper jo ikke lenge. I fjor hadde vi tre teleløsninger i løpet av sommeren. Så jævlig som veien var i vår har den ikke vært på mange, mange år, om den i det hele tatt har vært så ille før, forklarer Oddny Larsen.

De sier at det er helt fantastisk og at det nærmest ikke kan beskrives hvor godt det er å ha en kjørbar vei.

- Nei, her er det bare å takke fylket, Vegvesenet, Mesta og alle disse dyktige lastebilsjåførene, for dette er virkelig kjempeflott å få på plass, sier Oddleif Larsen.

Opp igjennom årene har de kjørt fast og ødelagt flere biler langs med veien.

- Da jeg bodde her og var gravid, så var det en hel måned jeg ikke var hjemmefra, for jeg turte ikke å kjøre noe sted i tilfelle jeg ble stående fast, forklarer Oddny.

Powered by Labrador CMS