Illustrasjonsfoto: Malin Cerense Straumsnes Foto: Malin Cerense Straumsnes
Illustrasjonsfoto: Malin Cerense Straumsnes Foto: Malin Cerense Straumsnes

Får beholde førerkortet mens saken etterforskes

Politiet ville beslaglegge førerkortet, men retten sa nei.

Publisert Sist oppdatert

Det er en kjøretur en ettermiddag i oktober som dannet grunnlaget for saken Nord-Troms og Senja tingrett måtte ta stilling til nylig.

En ung mann fra Midt-Troms kjørte utfor veien på en riksvei et sted i regionen. Bilen fikk ifølge siktelsen materielle skader og en av passasjerene fikk ifølge tiltalen hodesmerter.

I tiltalen beskrives det at den unge mannen hadde kjørt med for høy hastighet etter forholdene, vært uoppmerksom eller kjørt hatt aggressiv kjøreadferd. Av den grunn ville påtalemyndigheten ha den unge mannens førerkort beslaglagt.

Rettsforhandlingene fant sted nylig.

Ifølge dommen har den siktede forklart at han holdt en hastighet under den fastsatte fartsgrensen på stedet, og at han stikk i strid med siktelsen tilpasset farten etter kjøreforholdene. I retten skal også et vitne ha talt siktedes sak og bekreftet det siktede forklarte seg om.

Politiet mener derimot stikk motsatt, men likevel fant retten ut at, selv om det i den aktuelle saken er skjellig grunn til mistanke om en overtredelse av veitrafikkloven. Retten skriver at de konkrete forholdene må belyses nærmere under en hovedforhandling, og at påtalemyndighetens ønske om inndragning av førerkortet til den unge mannen fra Midt-Troms ikke tas til følge.

Mannen får også utbetalt 5.000 kroner i saksomkostninger. Det opprinnelige kravet var 25.500.

Powered by Labrador CMS