Ordføreren etter at utsted måtte stenges ned:

BRUDD PÅ SMITTEVERNREGLER: Utestedet Svingen i Heggelia ble stengt fredag kveld av politiet etter at for mange mennesker var samlet på stedet.
BRUDD PÅ SMITTEVERNREGLER: Utestedet Svingen i Heggelia ble stengt fredag kveld av politiet etter at for mange mennesker var samlet på stedet.

– Et svært beklagelig brudd på smittevernreglene

MÅLSELV: Ordfører Bengt-Magne Luneng er svært lite glad for at Svingen discopub i Heggelia ikke klarer å overholde reglene for smittevern.

Publisert Sist oppdatert

Nå kan utestedet rett ved E6 komme til å få en strengere straff fra kommunen, etter at de sist helg også kom i søkelyset. Da med et overfylt dansegulv der festdeltakere danset tett i tett, og der driverne til slutt måtte stenge hele etasjen hvor dansegulvet er.

Denne skjermduppen fra en video viser at det var mange utenfor Svingen fredag kveld.

Fredag kveld ble kommunen gjort oppmerksom på at det var svært mye folk i og utenfor Svingen, og kommunen ba da politiet om hjelp til å stenge utestedet helt. Dette gjorde politiet sent fredag kveld. I følge politiet var det 80-90 mennesker samlet på et alt for lite område for at smittevernreglene kunne følges.

Ordfører i Målselv, Bengt-Magne Luneng tror det nye bruddet på reglene, vil få innvirkning når kommunen skal ta endelig stilling til straff for utestedets brudd på smittevernforskriftene. I formannskapet denne uka varslet kommunen at de vil kunne straffe utestedet Svingen med inndragning av skjenkebevilginga i fem dager. I formannskapet var det flere som signaliserte at fem dagers skjenkenekt kanskje var i minste laget for forrige overtredelse. Med fredagskveldens hendelse tror Luneng den straffen kan bli enda strengere.

– Denne hendelsen gjør helt klart saken verre for Svingen, sier Luneng.

Utestedet Svingen i Heggelia ble stengt fredag kveld av politiet etter at for mange mennesker var samlet på stedet.

Svingen fikk, sammen med flere andre serveringssteder i kommunen, tidligere i sommer påpakning fra kommunen for å ha skjenket ved disk. Nå er dette andre og tredje gang Svingen kommer i kommuneadministrasjonens søkelys.

– Dette er ikke heldig for arbeidet med å overholde smittevernet i kommunen, sier ordføreren.

Kommunen skal allerede i løpet av lørdag ta stilling til om utestedet må holde stengt lørdag kveld som følge av dette tredje bruddet på skjenkeforskriften. Kommunen kan gjøre dette med smittevervloven i hånd.

Ordfører Bengt-Magne Luneng synes det er trist for alle parter at et utested ikke klarer å følge de forskrifter som gjelder.

– Det er trist for kommunen og innbyggerne våre med tanke på med den daglige dugnaden som vi alle gjør. Jeg skjønner selvsagt at utelivsbransjen vil tjene penger, men det fritar dem ikke for å følge de nasjonale smittevernreglene, sier ordføreren.

Det har ikke lyktes å få en kommentar fra eierne av Svingen, Heggelia-gruppen AS, lørdag morgen.

Powered by Labrador CMS