HULL: Et stort hull midt i vegbanen nær Aspenes i Balsfjord. Foto: Ivar Løvland
HULL: Et stort hull midt i vegbanen nær Aspenes i Balsfjord. Foto: Ivar Løvland

Dette hullet bør ingen kjøre i

Et stort hull i veibanen gjør at ett kjørefelt ikke er farbart ved Aspenes på fylkesveien fra Seljelvnes mot Laksvatn. Mesta har bestilt utbedring av vegskaden.

Publisert Sist oppdatert

– Mesta har gjort bestillinga, så vegen skal utbedres snart. Det skal være rett rundt hjørnet, uten at de kan si eksakt når det skal gjøres.

Det sier Øyvind Strømseth ved samferdselsavdelinga i Troms og Finnmark fylkeskommune.

HULL: Et stort hull midt i vegbanen nær Aspenes i Balsfjord.

Det er ei kollapset stikkrenne på fylkesvei 7900 i Balsfjord som er årsaken til at det er et hull i størrelse en meter i diameter, på den gamle europaveien like ved Aspenes gård. Hullet er markert med skilt og kjegler. Det er nå over seks uker siden hullet åpenbarte seg, først i mindre skala.

SKILTET: Hullet er skiltet med fareskilt 100 meter før for trafikken som går mot Laksvatn.

Det er en halvmeter tomrom rett ned om noen skulle være så uheldig å havne «innenfor» kjeglene.

Det er skader og merker etter «tidens tann» flere steder på fylkesveien, men om det blir utført større reparasjoner er uklart.

– Stikkrenneskiftet blir utført når bestilt utstyr er på plass og entreprenør har mulighet. Sannsynligvis ventes det på at tela skal forsvinne slik at det unngås setningsskader etter arbeidet. Det går gjerne litt tid fra bestilling av arbeide gjøres og til det blir utført, men ifølge Mesta skal denne stikkrenna skiftes med det første, sier Øyvind Strømseth.

Powered by Labrador CMS