Ønsker å drifte Camp Tamok i sommer:

CAMPEN: Lyngsfjord Adventure AS ser på sikt for seg helårsdrift av Camp Tamok. I første omgang søker de om tillatelse til å holde åpent i sommer. Foto: Maiken Kiil Kristiansen (arkiv)
CAMPEN: Lyngsfjord Adventure AS ser på sikt for seg helårsdrift av Camp Tamok. I første omgang søker de om tillatelse til å holde åpent i sommer. Foto: Maiken Kiil Kristiansen (arkiv)

– Det ville vært veldig spennende

BALSFJORD: Dersom Lyngsfjord Adventure AS får det som de vil er det duket for midnattssolstemning og storslåtte naturopplevelser i Camp Tamok også i sommer. Målet på sikt er helårsdrift.

Publisert Sist oppdatert

Lyngsfjord Adventure AS søker Balsfjord kommune om dispensasjon til å åpne campen for overnatting fra 1. juli i år.

– Det blir veldig spennende. Vi vet ikke om det er et marked for dette. Men vi har lyst til å prøve, sier daglig leder Kirsti Skog til Nye Troms.

I søknaden til Balsfjord kommune skriver de:

«I den spesielle situasjonen koronaen har satt oss i, restriksjoner som følger med dette viruset, ønsker vi å være et alternativ de til de som ønsker å feriere i eget land. Og å kunne sikre økonomien i Lyngsfjord Adventure da våre inntekter fra utleie av buss faller bort i sommer på grunn av stopp i cruiseanløp i Tromsø».

– Det er snakk om å beholde likviditeten i bedriften, sier Skog.

Reindrift samtidig

Målet er å kunne tilby overnatting i campen fra 1. juli. Men mellom 15. april til 31. oktober er området avsatt til reindrift. I denne perioden skal det verken være hunder på området eller turismevirksomhet. Det er på dette punktet selskapet ønsker dispensasjon.

De respekterer at det ikke skal være hunder innenfor hensynssonen, men ber om tillatelse til å drifte campen likevel. Lyngsfjord Adventure argumenterer for at en slik dispensasjon vil bety mye for både arbeidsplasser og økonomien til selskapet.

– Vi ønsker å tilby en fantastisk villmarksopplevelse i campen, også om sommeren. Vi velger å ikke ha aktivitet i sommer på grunn av reindrifta, men vil drifte campen med overnatting. Det vil bety mye å holde hjulene i gang i sommer og i høst. I tillegg vil det skape arbeidsplasser, noe som betyr mye i disse koronatider, sier Skog.

Selskapet har vært nødt til å permittere 10-12 ansatte de siste ukene.

– En dispensasjon gjør at vi får henta inn noen permitterte ansatte og sesongarbeidere som får jobb. Dette vil være viktig for mange. Vi ønsker også å sikre arbeidsplasser til flere, alt etter hvor vellykka dette blir, sier Skog.

Etterspør mer argumentasjon

Lyngsfjord Adventure har foreløpig ikke fått svar på dispensasjonssøknaden sin.

– Men kommunen er veldig positivt innstilt og det er bare tiden av veien. De stiller opp og skal hjelpe oss med å få denne dispensasjonen i år, og så skal vi lage en ny reguleringsplan på en ordinær måte senere, hevder Skog.

Jørgen Bjørkli er enhetsleder for plan, landbruk og drift i Balsfjord kommune. Han etterspør mer argumentasjon i saken før de kan behandle søknaden.

– For å gi dispensasjon så må vilkårene i plan- og bygningsloven paragraf 19-2 være oppfylt. Dersom fordelene er vesentlig større enn ulempene kan vi innvilge søknaden, sier han.

Bjørkli er opptatt av at det også ligger reindriftsinteresser her som må tas hensyn til.

– Det må klareres i forhold til reindrifta i området. Så må det komme en ordinær plansak i ettertid hvor man ser på om det likevel kan være mulig å ha sommerturisme i en eller annen form.

– Har du tro på at saken vil være ferdig behandla før 1. juli?

– Vi har et formannskapsmøte i slutten av juni, så det skal vi nok klare, sier Bjørkli.

Powered by Labrador CMS