HOPP UTI: Temperaturen i jacuzzien holder trivelige 38 grader. Perfekt når sommerværet ikke er på topp, eller til høstkvelder med stemningsbelysning. Foto: Kristine Aarhaug
HOPP UTI: Temperaturen i jacuzzien holder trivelige 38 grader. Perfekt når sommerværet ikke er på topp, eller til høstkvelder med stemningsbelysning. Foto: Kristine Aarhaug

Det går så det suser på fornyet Rundhaug Gjestegård

RUNDHAUG: Det «ryr» inn med gjester på Rundhaug Gjestegård denne sommeren. Daglig leder forteller om stor pågang av både norske og utenlandske hotellgjester.

Publisert Sist oppdatert

Daglig leder Reidun Traasdahl Nilsen er spesielt fornøyd med økninga på restaurant-sida.

– Ja, det går ganske bra her, sier Traasdahl Nilsen, som ser en fin økning i belegget på hotell-delen og som også kan konstatere at det nye og forbedrete restaurant-konseptet har blitt mer enn godt tatt imot.

– Vi har en økning både i hotell- og restaurantdelen i forhold til korona-sommeren i fjor, sier Traasdahl Nilsen. Og ikke bare det: Så langt ser det ut som årets sommer blir på nivå med 2019, altså før koronaen kom og gjorde livet svært vanskelig for turist-bedrifter.

Rundhaug Gjestegård har laget sitteplasser og planlegger utekjøkken i bakgården, spesielt tilpasset for laksefiskere.

Også utlendinger

Rundhaug Gjestegård har denne sommeren hotellgjester både fra Norge, Danmark, Sverige, Tyskland og Belgia – blant annet.

– Jeg tror hovedgrunnene til at vi ser de tallene vi ser er laksefisket, for det første, men også at vi er et historisk hotell og byr på litt mer enn overnatting.

Karianne Drage byr på et flunkende nytt te-huset der gjester skal kunne booke for mer private afternoon tea-selskap.

Offensiv satsing

Rundhaug Gjestegård har nemlig «angrepet» korona-problemet med offensiv satsing, og Reidun Traasdahl Nilsen synes altså det er spesielt hyggelig at omsetningen på restaurant-delen har økt så mye som det har gjort.

Gjestegården har nemlig gjennomgått en korona-omstilling som har resultert i det de mener er et mye bedre og fristende tilbud enn de hadde fra før av.

Temperaturen i jacuzzien holder trivelige 38 grader. Perfekt når sommerværet ikke er på topp, eller til høstkvelder med stemningsbelysning.

Helt ny meny

– Vi har jobbet fram en helt ny à la carte-meny, med god og tradisjonsrik mat, og vi har også brukt en vinkonsulent for å utvikle vintilbudet vårt, med det resultatet at vi har drikke som passer til den maten vi serverer. Dette ser vi er veldig viktig spesielt for norske gjester. Vi har aldri solgt så bra som vi gjør nå i sommer, sier Traasdahl Nilsen, som er svært fornøyd med at de har fått tak i en kokk som hører hjemme i Øverbygd.

Rundhaug Gjestegård opplever en fin økning både for hotell- og restaurant-delen denne sommeren, og daglig leder, Reidun Traasdahl Nilsen, sier det så langt ser ut som sommeren 2021 blir like bra som somrene før koronaen slo til.

Hun forteller at etablissementet hun leder fikk et tilskudd fra Innovasjon Norge, som de er veldig takknemlige for, og som gjør at de har kunnet videreutvikle bedriften og gjøre seg mer attraktiv for potensielle gjester.

Flere nyvinninger

– Vi har blant annet økt kvaliteten på uteområdene, og har etablert «Laksefiskernes bakgård», et område bak hotellet, som har blitt veldig godt mottatt. VI har også fått opp en jacuzzi og et vi setter akkurat nå opp et te-hus. Etter sommeren fortsetter vi utviklinga med å gjøre hagen enda mer attraktiv.

– Så det er lave skuldre og høy stemning på Rundhaug Gjestegård for tiden?

– Ikke lave skuldre, for det er hektisk. Men det er all grunn til høy stemning med tanke på de tallene vi ser. Og vi er optimister foran høsten.

Får ikke tak i folk

Traasdahl Nilsen har imidlertid én «verke-finger»:

– Vi sliter med å få tak i folk. Tradisjonelt er det jo polakker som har vært bærebjelken i personal-sammenheng, og de får vi ikke tak i nå. Så hvis det er noen som vil ha sommerjobb – eller for den saks skyld fast jobb – er det bare å melde seg!

Powered by Labrador CMS