LEDER: Maiken Bjørkli har blitt leder for partiet hun selv har savnet i lokalpolitikken. Balsfjord Rødt. Foto: Maiken Kiil Kristiansen
LEDER: Maiken Bjørkli har blitt leder for partiet hun selv har savnet i lokalpolitikken. Balsfjord Rødt. Foto: Maiken Kiil Kristiansen

Bjørkli er leder av nystiftede Balsfjord Rødt

BALSFJORD: Denne uka avholdt Balsfjord Rødt oppstartsmøte. Der ble Maiken Bjørkli valgt til leder av et kvinnedominert styre.

Publisert Sist oppdatert

For et par uker siden ble det klart at partiet Rødt ønsket å etablere seg med lokallag i Balsfjord. Tirsdag ble det avholdt oppstartsmøte, der styre og leder for partiet ble valgt.

- Vi hadde ikke så veldig mange oppmøtte på selve møtet, men omtrent som forventet. Vi har hatt flere som har vist interesse for å engasjere seg, men som ikke kunne komme på møtet, forteller den nyvalgte lederen for Balsfjord Rødt, Maiken Bjørkli til Nye Troms.

Styre

Hun forteller at det viktigste for oppstartsmøte var å få på plass et styre.

- Og det fikk vi til, sier Bjørkli.

Styret består av seks kvinner, og Bjørkli vil derfor spesielt oppfordre engasjerte menn til å bli med i gjengen.

- Det er ganske kvinnedominert så langt, så vi ønsker oss helt klart flere mannfolk. Dette er et interimstyre, for at vi skal få kommet i gang. Så sitter styret fram til neste årsmøte, sier hun.

Vil stille med liste

Å stille med liste til høstens kommunevalg er målet for det nyopprettede lokallaget.

- Det er det som er målet, og det tror jeg at vi skal få til. Fristen er utgangen av mars, og vi trenger minimum syv stykker på lista. Jeg kan ikke nevne noen navn ennå, men jeg føler meg trygg på at vi skal greie å stille med ei liste, sier Bjørkli.

Programmet skal lages og finpusses på fram til lista skal være klar, og lokallaget skal forsøke å få avholdt flere møter før den tid, for at flest mulig skal kunne komme med innspill til programmet.

- Så håper jeg at vi kan bli en utfordrer. Et parti som kan utfordre de andre partiene som er i kommunen, sier Bjørkli og legger til at hun ønsker seg partifeller fra alle samfunnslag og deler av kommunen.

Powered by Labrador CMS