DIGITALT MØTE: Grunnet korona ble fredagens møte i Balsfjord ungdomsråd avholdt som et digitalt møte. Med fra rådhuset var Julian Martinsen, Thor Martin Nyland, Synne Gjerdrum (rådgiver oppvekst), Janne Solvang (møtesekretær) og Martin Rognmo. På teams deltok Mia Sundstrøm Hansen og Sander Nordheim Eliassen. Det gjorde også Marie Nordli og Ella Mari Nilsen, de to siste bare med lyd. Foto: Leif A. Stensland
DIGITALT MØTE: Grunnet korona ble fredagens møte i Balsfjord ungdomsråd avholdt som et digitalt møte. Med fra rådhuset var Julian Martinsen, Thor Martin Nyland, Synne Gjerdrum (rådgiver oppvekst), Janne Solvang (møtesekretær) og Martin Rognmo. På teams deltok Mia Sundstrøm Hansen og Sander Nordheim Eliassen. Det gjorde også Marie Nordli og Ella Mari Nilsen, de to siste bare med lyd. Foto: Leif A. Stensland

Ber balsfjordungdom å søke om midler til positive tiltak

STORSTEINNES: Etter snart et år med pandemi savner ungdom i Balsfjord å ha plasser de kan møtes og ha det sosialt sammen. Nå ber Balsfjord ungdomsråd ungdom som har gode ideer til tiltak om å søke om pengestøtte.

Publisert Sist oppdatert

På fredagens møte sa et enstemmig ungdomsråd ja til å bevilge 10 000 kroner til fire ungdommer på Mestervik som søkte om støtte til opprettelser av tilbud til ungdom. Tilbudet ønsker de å gi i et lokale der bygdas ungdom kan treffes og gjøre ulike aktiviteter, og lokalet skal ha et rom med blant annet biljard og en liten kiosk og kafe. De har har allerede lokalet på plass.

Gode tiltak

– Dette er et flott initiativ i ei tid der det ikke har vært muligheter til så mange sosiale sammenkomster. Med et budsjett på 72 000 som kan brukes på blant annet slike tiltak, har vi nå 62 000 kroner igjen etter å ha bevilget søkte beløp til ungdommene på Mestervik. Jeg foreslår derfor at vi setter av inntil 32 000 kroner som kan brukes til prosjekter der ungdom kan treffes, sa ungdomsrådsleder Thor Martin Nyland.

Lederen fikk gehør hos resten av ungdomsrådet, som satte en søknadsfrist til 1. mai.

– Vi ber ungdom som har gode planer om å sende søknad til ungdomsrådet. Få med et enkelt budsjett og en beskrivelse for hva pengene skal brukes til i søknaden, oppfordrer Nyland.

Savner det sosiale

Som resten av ungdommene var han opptatt av at det sosiale hadde kommet litt i skyggen av pandemien som har vart snart ett år.

– På Storsteinnes jobbes det med å gjøre klart for åpning av et flerbrukshus. Planen er at dette skal brukes av ungdom enkelte dager og av eldre andre dager. Det er fremdeles ikke klart, men når dette skjer vil huset være åpent for sammenkomster, sa Nyland.

Flerbrukshuset er gamle Fuglelia barnehage. I likhet med de andre ungdommene ser han fram til at dette skjer.

– Det er veldig mange som savner å ha en møteplass. Under denne pandemien har det vært utfordringer å treffe venner fra andre steder enn nærmiljøet, og det å kunne være sosial på tvers av kohorter. I Nordkjosbotn har ungdommene et øvingslokale til et band der mange ungdommer møtes. Som nevnt har ungdommene på Mestervik nå fått 10 000 til samlingslokale og på Storsteinnes venter vi på å åpne flerbrukshuset. Når det gjelder flerbrukshuset jobbes det med en gratis bussordning slik at ungdom fra hele kommunen kan benytte dette, opplyste Nyland.

Koronapåvirket

Ungdomsrådet var også innom hvordan situasjonen rundt covid-19 hadde påvirket skolehverdagen. Her kom det fram at flere synes det hadde vært for mye av og på med oppmøte på skolen og hjemmeundervisning. Samtlige i ungdomsrådet mente det ville vært best med enten fullt oppmøte på skolen, eller bare hjemmeskole.

Samtidig ble det poengtert at man i Balsfjord likevel hadde vært privilegert, da man hadde vært heldig med tanke på smittesituasjonen. Det ble også nevnt at på grunn av at det har vært lite smittetilfeller i Balsfjord, så kan det oppleves som mange ikke tar smittevernregler seriøs, mens andre igjen tar det for seriøst.

– Det er viktig å følge de råd som gis selv om flere ser på koronatiltak som irrelevante for deres del da det ikke er smitte i deres nærområde. Oppsummert kan man si at skolesituasjonen blir sett på som OK, men at det er mangelen på det sosiale som merkes best, avslutter Thor Martin Nyland.

Halveres

På møtet kunne rådgiver på oppvekst i Balsfjord kommune, Synne Gjerdrum, opplyse om at fra høsten av skal ungdomsrådet halveres. Det betyr at det ikke lenger skal være to faste representanter fra hver av de fem skolene i kommunene, men bare en fast representant og en vara fra den enkelte skole.

Powered by Labrador CMS