MÅ I KARANTENE: Bardu kommune innfører strenge karantenerestriksjoner. De settes i verk umiddelbart. Foto: Knut Solnes
MÅ I KARANTENE: Bardu kommune innfører strenge karantenerestriksjoner. De settes i verk umiddelbart. Foto: Knut Solnes

Bardu strammer inn ytterligere på tiltakene mot koronasmitte

BARDU: Nå må alle som kommer til Bardu og har vært utenfor Nord-Norge mer enn ett døgn i hjemmekarantene i 14 dager. Enten de har symptomer på koronavirus eller ikke.

Publisert Sist oppdatert

Så langt er ingen personer påvist med koronasmitte i Bardu kommune. De var før helga ute og varslet karantenetiltak til personer som kom til Bardu fra Oslo og Viken, og flere kommuner kom siden etter med tilsvarende tiltak for å begrense koronasmitten. Nå strammer kriseledelsen i Bardu ytterligere inn på grepene for å hindre at smitten kommer til kommunen.

På kommunens hjemmeside skriver de mandag kveld at Bardu kommune med hjemmel i smittevernloven har besluttet å innføre ytterligere midlertidige tiltak utover nasjonale retningslinjer for å begrense utbredelse av Covid-19:

"Alle som kommer til Bardu fra opphold i områder utenfor Nord-Norge på mer enn 24 timer, skal i hjemmekarantene i 14 dager, uavhengig av om de har symptomer eller ikke. Dette har tilbakevirkende kraft regnet fra og med 10.03.2020."

De skriver videre at personer som har nylige oppståtte symptomer på infeksjoner i øvre luftveier skal betraktes som smittede og skal i karantene i 14 dager, eller til ett døgn etter at symptomene har opphørt.

Kommunen viser også til den nye nasjonale forskriften som tilsier at alle som ikke er folkeregistrert i Bardu, ikke skal benytte fritidseiendom i kommunen. Campingvogn og bobil sidestilles med hytte i denne sammenhengen, opplyser kommunen på sin hjemmeside.
De viser også til at de ikke har myndighet til å dispensere fra det nasjonale lovverket i denne saken.

Powered by Labrador CMS