PLUSS: Så langt i år går Bardu kommune med overskudd. Men det er et høyst usikkert og skjørt overskudd. Arkivfoto: Knut Solnes
PLUSS: Så langt i år går Bardu kommune med overskudd. Men det er et høyst usikkert og skjørt overskudd. Arkivfoto: Knut Solnes

Bardu må fortsette med ansettelsesstopp

BARDU: I lengre tid har Bardu kommune hatt ansettelsesstopp. Det må etter alt å dømme opprettholdes.

Publisert Sist oppdatert

Det er i alle fall forslaget fra kommunedirektøren når kommunestyret på onsdag får regnskapet for andre tertial, altså per august, til behandling. I saksframlegget går det fram at driftsbudsjettet gikk med omkring 1,1 million kroner i overskudd.

Men det er for et budsjett som ikke bare var trangt. Det ble med budsjettet for 2021 vedtatt et nedtrekk på fem prosent. I etterkant ble det klart at ytterligere 8,1 millioner kroner måtte tas ned i de ulike enhetene dette året. Det var i den forbindelse at ansettelsesstoppen ble innført.

«Det er flere faktorer som medfører usikkerhet, blant annet til fakturaer som ikke er godkjent eller som ikke har kommet inn, alle innbetalinger er ikke ført, interimskontoer er ikke gjort opp og det kan være avvik knyttet til periodisering. Regnskapsoversikten er satt opp etter beste evne, der vi har så langt det er mulig prøvd å korrigere for diverse avvik knyttet til overnevnte faktorer», heter det i saksframlegget.

I tillegg har kommunen vært nødt å dekke et merforbruk på 11,2 millioner kroner. Nedtrekkene er fordelt, og regnskapsunderskuddet ble dekket med kommunens disposisjonsfond. Dette gjør at disposisjonsfondet er langt under anbefalt nivå.

Det er en av grunnene til at kommunedirektør Stine Jakobsson Strømsø anbefaler politikere å opprettholde ansettelsesstoppen i kommunen. Den skal vel og merke ikke være så rigid at det går ut over liv og helse. Kommunedirektøren gis myndighet til å gjøre høyst nødvendige jobbutlysninger og tilsettinger.

Powered by Labrador CMS