KARANTENE: Bardu vil fremdeles, inntil situasjonen bedrer seg, fortsatt sette folk som har vært sørpå i karantene i 14 dager. Dessuten vil de fraråde reise til Tromsø. Foto: Knut Solnes (arkiv)
KARANTENE: Bardu vil fremdeles, inntil situasjonen bedrer seg, fortsatt sette folk som har vært sørpå i karantene i 14 dager. Dessuten vil de fraråde reise til Tromsø. Foto: Knut Solnes (arkiv)

Bardu gjeninnfører «søringkarantene» og fraråder reise til Tromsø

BARDU: Bardu kommune opprettholder de lokale karantenebestemmelsene med en fyldigere begrunnelse enn sist, og noen flere presiseringer.

Publisert Sist oppdatert

Fylkesmannen satte foten ned for vedtaket kommunen gjorde sist mandag, med begrunnelse i at vedtaket var for dårlig medisinsk-faglig begrunnet.

Saken var oppe i kommunestyret torsdag. Der var innstillingen noenlunde den samme som sist, med blant annet 14 dagers karantenepåbud for dem som har oppholdt seg i mer enn 24 timer sør for Nordland fylke.

Innstillingen denne gang var på flere sider med saksopplysninger administrasjonen hadde framskaffet.

Unngå Tromsø

Marita Strømsør-Bygdevoll (Sp) tok ordet og sa det er nær hundre personer som er smittet av korona i Tromsø, samt to dødsfall. Derfor ville Bardu Sp oppfordre til forsiktighet gjennom følgende forslag:

«Med hensyn til økt spredning av COVID-19 i Tromsø kommune, oppfordrer Bardu kommune alle sine innbyggere til å unngå alle reiser til Tromsø som ikke er strengt nødvendig. Dersom reise eller opphold i Tromsø er helt nødvendig, bes innbyggerne om å ta særskilt gode tiltak for å unngå å bli smittet og unngå å ta smitte med seg hjem til Bardu. Dette kan være tiltak som ekstra hygiene, avstand til andre osv. Det oppfordres også til at man etter besøk i Tromsø er ekstra tilbakeholden med sosial kontakt når man kommer hjem til Bardu. Det oppfordres også til at alle besøk inn til Bardu fra Tromsø så langt som mulig unngås dersom disse besøkene ikke er nødvendig».

Fikk mye pes

Etter en times debatt med sterke innvendinger fra Høyre og Arbeiderpartiet, hvor både Regina Alexandrova (H) og Roald Linaker (Ap) spesielt kritiserte en gjengivelse av en muntlig samtale med UNN-direktøren med ordføreren som argument i saken, ble likevel innstillingen, sammen med oppfordringen fra Strømsør-Bygdevoll, enstemmig vedtatt.

De lokale karantenebestemmelsene vil i sin helhet, når saken er protokollført, bli gjengitt på nettsidene til Bardu kommune.

Powered by Labrador CMS