SHOW: Topcoat lagde virkelig show i Istindportalen på lørdag, og hadde blant annet med Else-Belinda Davis og Lasse Ingebrigtsen som gjesteartister på scenen. Foto: Maiken Kiil Kristiansen
SHOW: Topcoat lagde virkelig show i Istindportalen på lørdag, og hadde blant annet med Else-Belinda Davis og Lasse Ingebrigtsen som gjesteartister på scenen. Foto: Maiken Kiil Kristiansen

Gjorde sitt absolutt ytterste for å skape god stemning i Istindportalen

BARDUFOSS: Partybandet som har levd lenger enn de aller fleste andre i sin sjanger, har nå også overlevd en pandemi. Publikum var glade for at kulturlivet åpner opp igjen.

Publisert Sist oppdatert

«Blow the house down» sang Topcoat-vokalist Lars Pedersen, og deretter gikk coverbandet inn for nettopp det. Bandet som har tittelen «Norges kuleste partyband» trykket på turnébussen sin gjorde i alle fall lørdag kveld alt de kunne for å blåse taket av Istindportalen på Bardufoss med god stemning, høyt volum og pyroteknikk.

Første på lenge

To som hadde tatt turen til Istindportalen lørdag kveld var Silja og Frank Eriksen. Etter ikke å ha deltatt på noen kulturarrangementer på godt over ett år, så var de ikke tunge å be da de oppdaget at det skulle være Topcoat-konsert. De synes det var spennende å skulle se partybandet i en litt annen setting enn hva de er vante med fra tidligere.

– Vi har sett dem live tidligere, men da har det vært i en litt annen setting, for eksempel på after-ski i Fjellandsbyen, så nå gleder vi oss, sa de før det hele braket løs.

De to synes imidlertid det var synd at det ikke var flere som hadde tenkt samme tanke som dem. Selv om det var rom for at 100 publikummere kunne komme på konsert, så var det like under 30 som lot seg friste av løftet om alt fra myk pop til metal i løpet av halvannen time på scenen.

– Nå har jo de fleste gått over ett år uten noen kulturarrangementer, så det var synd det ikke kom flere. Kanskje folk trodde det var en aprilspøk, eller maispøk kanskje, sier Frank Eriksen.

Silja og Frank Eriksen forteller at det var litt tilfeldig at det ble akkurat Topcoat, men at de er glade for å kunne gå på konserter igjen.

Show

I løpet av konserten forteller bandet at det har blitt få konserter det siste året. Før den pågående turnéen spilte de sist i romjula, og generelt har konsertene vært sjeldnere enn normalt siden pandemien brøt ut, også her til lands.

– Vi spiller vanligvis 45 helger i året. Nå har vi jo rukket å være hjemme. Jeg har endelig blitt kjent med kona. Hun viser seg jo å være ei hyggelig dame, fleiper musikerne fra scenen.

Et kraftig utvidet band med blåsere, perkusjon, korister, ekstra gitarist, keyboardist og gjestesolist gjorde at det tidvis var hele 12 musikere på scenen i Istindportalen. Dermed var det ikke langt mer enn dobbelt så mange i salen. Det stoppet likevel ikke partybandet fra å gjøre sitt absolutt ytterste for å skape god stemning i salen.

Michael Andersen og Jonas Gamst likte spesielt godt at lørdagens konsert bød på mye variert musikk.

Jubileum

Og å skape god stemning har Topcoat både lang og god erfaring med. Lørdagens konsert var en av bandets jubileumskonserter, som en del av en turné som de egentlig planla i fjor. I fjor var det 35 år siden Topcoat spilte sine aller første strofer, og likevel fortsetter de å fenge nye generasjoner med både egen musikk og sin tolkning av coverlåter, noe det var en god blanding av under lørdagens konsert. To som hadde sin første Topcoat-opplevelse på lørdag, var Michael Andersen og Jonas Gamst.

– Dette var jo ganske artig. Det var mye forskjellig musikk, sier de to.

For de to gutta har heller ikke de kulturelle opplevelsene stått i kø det siste året.

– Vanligvis er jeg på konsert kanskje ti ganger i året, men sånn har det ikke vært i det siste, så da var det bare å slå til da jeg så konserten var annonsert på Facebook, sier Andersen.

Publikum hadde ingen større utfordringer med å holde avstand til hverandre under lørdagens konsertopplevelse.

Powered by Labrador CMS