MINIFESTIVAL: I forbindelse med Susanne Lundeng Trio sin konsert på lørdag arrangerer Kalottspel og Folkemusikk Nord både danseverksted og musikkurs. Foto: Guri Dahl
MINIFESTIVAL: I forbindelse med Susanne Lundeng Trio sin konsert på lørdag arrangerer Kalottspel og Folkemusikk Nord både danseverksted og musikkurs. Foto: Guri Dahl

Kalottspel inviterer til minifestival

MÅLSELV: Lørdag 22. februar er det minifestival i regi av Kalottspel og Folkemusikk Nord på Mellembygd kultur- og oppvekstsenter. Her skal det arrangeres både danseverksted for de minste og bandkurs for ungdommer.

Publisert Sist oppdatert

Det er i sammenheng med konserten med Susanne Lundeng Trio at Kalottspel og Folkemusikk Nord inviterer til danseverksted, bandkurs og spelkurs.

– Vi benytter anledningen til å lage litt mer i påvente av sommeren, forteller Nina Fjeldet som er daglig leder i Kalottspel.

Dansing for de minste

Danseverkstedet vil være for barn i alderen 0-10 år, i to ulike grupper og åpent for alle. Sigurd Johan Heide er instruktør og har lang fartstid innen folkedans og folkemusikk. Fjeldet forteller at de har jobbet sammen tidligere og at det har vært en suksess.

– Han har det utrolig godt i kroppen og har mye erfaring med undervisning, sier hun.

Danseverksted skal ha en leiken tilnærming og man trenger ingen forkunnskaper for å delta. Ungene skal lære seg å bevege kroppen til folketoner, lære noen triks og leke til nordnorsk folkemusikk.

– Sigurd har jobbet med dette i mange år og kjenner til mange hemmeligheter som han brukes i disse sammenhengene, sier Fjeldet.

Bandkurs for ungdommer

På lørdag arrangerer de også bandkurs for ungdommer fra 11 til 18 år. Dette er en miniversjon av det kurset som går over flere dager under Kalottspel på sommeren. Her vil fokuset være å lære seg å spille sammen. Etterpå kan deltakerne litt mer om hva det vil si å spille i et band, hva de skal gjøre og hvordan det er å spille sammen.

– Begge instruktørene er profesjonelle og har mye artig i repertoaret, forteller Fjeldet.

Kurset krever at deltakerne kan spille et instrument, men de trenger ikke ha noen erfaring med bandspilling eller folkemusikk. Fjeldet kan fortelle at det fortsatt er noen ledige plasser på kurset og hvis noen kunne tenke seg å bli med, er det bare å ta kontakt eller melde seg på via nettsidene deres.

– Det avsluttes ikke med konsert. Det er bare kurs. Så man trenger ikke å grue seg til å stå på en stor scene, forsikrer hun.

I tillegg vil det være spelkurs for voksne. Fjeldet forteller at Mikal Lundemo er instruktør og at han skal holde et låtkurs for felespillere som er selvgående.

Avslutter lørdagen med konsert

Susanne Lundeng er aktuell med det nye albumet «Hold dæ på vingan». Sammen med Nils-Olav Johansen og Erik Nylander spiller hun på Mellembygd kultur- og oppvekstsenter. Hun er en av Norges mest aktive folkemusikere og har vært aktiv i 30 år. «Hold dæ på vingan» er hennes 12. album.

Fjeldet forteller at det mulig å kjøpe billett i døra, og som vanlig har de kafeen åpen en time før konsertstart.

Powered by Labrador CMS