GLEDE OG INSPIRASJON: Nerbygda Revylag var også på revyfestivalen på Høylandet. Her er Mariann Haugland Moen, Vera Lill Bjørkhaug og Elisabeth Gabrielsen i aksjon i et nummer om eiendomsskatten. Foto: Anita Kjellmo
GLEDE OG INSPIRASJON: Nerbygda Revylag var også på revyfestivalen på Høylandet. Her er Mariann Haugland Moen, Vera Lill Bjørkhaug og Elisabeth Gabrielsen i aksjon i et nummer om eiendomsskatten. Foto: Anita Kjellmo

Fant inspirasjon og glede på revyfestival

BALSFJORD/MÅLSELV: Fra onsdag til lørdag ble årets revyfestival avholdt på Høylandet i Trøndelag. Sandkassa fikk ett av sine tre innslag med i finalen.

Publisert Sist oppdatert

Revyfestivalen er både festival og norgesmesterskap i revy. Denne gangen var det Sandkassa representert ved Vilde Uteng Amundsen, Silje Lian Nordnes og Frid Schau som kom lengst i mesterskapet, da de kvalifiserte seg for finalen. Søndag var det en sliten gjeng som var på vei hjem.

- Vi har hatt det helt formidabelt. Det er alltid kjempeartig å være på revyfestival. Selv om det er NM, er det først og fremst festival, understreker Kent Are Amundsen i Malangsrevyen.

Han forteller at de har deltatt med egne nummer, og ikke minst har de møtt andre og sett hva andre gjør.

– Vi har opplevd mye, sett mye, diskutert revy, truffet gamle revyvenner og fått nye revyvennner. Vi har vært på forestillinger, fester og møter – og kommer tilbake full av inspirasjon og glede og lyst til å starte opp igjen, sier Amundsen.

Klar for mer revy

Etter fire dager med revy fra morgen til kveld, bedyrer han at verken han eller de andre i revylaget har gått lei.

- Nei, det er ikke sånn det fungerer. Det er en selvforsterkende sak, jo mer man er på revy, jo mer blir det ut av det, sier han.

Amundsen fikk også prøve seg som konferansier i en av semifinalene. Det var en ny opplevelse for han, og som i likhet med et av Malangsrevyens nummer kan beskrives som ut av komfortsonen.

- Jeg ble litt nervøs, for jeg har ikke gjort dette så mye. Det er ikke mulig å øve så mye heller, jeg måtte bare følge prøvene og finne ut hvordan jeg skulle introdusere numrene. Men det gikk veldig bra. Det var et fantastisk publikum å være konferansier for, sier Amundsen.

Inspirasjon og glede fører til nye revynummer – men Malangsrevyen er ikke snauere enn at de også setter opp reprise på årets revy allerede i august. Og så produserer de tradisjonen tro ny revy til påske.

Sosialt

Også Nerbygda revylag var søndag på hjemvei, og Randi Løvheim konstaterer at de har hatt det aldeles flott.

- Vi kom ikke til finalen – men det var jo mange som ikke gjorde det! Det var jo 80 av 100 som ikke kom til finalen, konstaterer hun blidt.

I likhet med Amundsen i Malangsrevyen mener hun også at det viktigste slett ikke er konkurransen eller det å vinne.

- Det viktigste er å se mange revynummer og få inspirasjon og diskutere. Og så er det sosiale viktig. Ja, og så får vi inspirasjon når vi ser hva de andre har laget til, sier hun.

Hun beskriver årets revyfestival som en veldig bra festival, med mange flotte nummer og et høyt nivå. Og hun bedyrer at ingen av revylagets deltakere nå har gått lei av revy.

- Slett ikke. Vi er veldig fornøyd, vi er godt forlikte og har ikke krangla. Men nå er vi slitne, og nå skal vi ha ferie, sier hun muntert.

Powered by Labrador CMS