AS Nye Troms

Søkeresultat

Nyheter av: Terje Tverås

Fikk pukkellaks i Målselva

Pukkellaks i Målselva

Publisert:

MÅLSELV: Barbro Hagensen Melbye så med en gang at dette ikke var noen vanlig laks da hun fikk den oppi båten. Hun er slett ikke den eneste i landet som har fått pukkellaks i sommer.

Bardu kommune vil rydde området

Bardu kommune vil rydde området

Publisert: - Oppdatert: 25.07.2017 kl 15:46

BARDU: «Romleiren» bak industriområdet på Setermoen har vært utsatt for hærverk, og mange reagerer på forsøplingen av stedet. Rådmann Håvard Gangsås mener kritikken kan stigmatisere en folkegruppe og vil ha politiets velsignelse før kommunen kan rydde området.

To bardubønder får rekordtilskudd

To bardubønder får rekordtilskudd

Publisert:

BARDU: Etter at virkemiddelplanen i Bardu ble endret og sidestiller landbruk med annet næringsliv i kommunen, har dette åpnet for større tilskudd til investeringer i landbruket.

Vil ha skadefelling på ørn

Fylkesmannen bekymret for de store tapene av reinkalv

Vil ha skadefelling på ørn

Publisert: - Oppdatert: 08.06.2017 kl 10:33

BARDU: Fylkesmannen ber om fortgang i forsøksordningen for forvaltning av kongeørn i Troms, en ordning Stortinget ba regjeringen sette i verk for ett år siden.

Fylkesmannen avslår fosfatgjødsling i Altevatnet

Fosfat-nei for altevassørreten

Publisert:

BARDU: Statkrafts plan om å tilsette fosfater for å øke næringsgrunnlaget for ørreten må legges på is. Det er for stor usikkerhet til om et slikt kultiveringstiltak ville hatt noen effekt for storørreten i Altevatnet.

– Ærlighet varer lengst

– Ærlighet varer lengst

Publisert: - Oppdatert: 08.06.2017 kl 13:13

BARDU: Setter i gang kronerulling for soldatene.

Nav på plass i Veksthuset

Nav på plass i Veksthuset

Publisert:

BARDU: Der sparebanken før holdt til, har nå Nav installert seg. Men de har mindre plass enn før.

Enda en gårdbruker har klaget på skytefeltstøy

Enda en gårdbruker har klaget på skytefeltstøy

Publisert:

BARDU: Ikke alle er like fornøyd med tillatelsen som Fylkesmannen har gitt Forsvarsbygg i forbindelse med bruk av Setermoen skyte- og øvingsfelt.

Starter asfaltering til uka

Starter asfaltering til uka

Publisert:

BARDU: Statens vegvesen har prioritert de veistykkene som vil få ny asfalt i år. Først ut i vårt område er 4 km av E6 i Nedre Bardu.

Fjerner truende trær

Fjerner truende trær

Publisert: - Oppdatert: 15.05.2017 kl 09:57

BARDU: Håkstad skog og landbruk har spesialisert seg på trerydding, til glede for huseiere som vil ha fjernet hagetrærne sine.

Tar i liten grad hensyn til høstfisket

Konklusjon om rømt oppdrettslaks i Målselva

Tar i liten grad hensyn til høstfisket

Publisert:

MÅLSELV: Under høstfisket i Målselva i oktober ble det tatt så mye som 40 prosent oppdrettslaks. Likevel kategoriserer det nasjonale overvåkingsprogrammet for rømt oppdrettslaks elva som «middels».

Må leve med 100 døgn årlig artilleristøy

Innbyggerne rundt Setermoen skytefelt:

Må leve med 100 døgn årlig artilleristøy

Publisert: - Oppdatert: 03.05.2017 kl 09:01

BARDU: Fylkesmannen har gitt godkjenning til utslippstillatelse fra Setermoen skyte- og øvingsfelt, hvor støy er det som angår innbyggerne direkte i større eller mindre grad.

Uenig med Fylkesmannen

Uenig med Fylkesmannen

Publisert: - Oppdatert: 21.04.2017 kl 14:57

BARDU: Advokatfullmektig Martin Tvedt mener Fylkesmannen i Troms ikke respekterer lokaldemokratiet når de klager på skuterløypene i Bardu.

#hengdeg på Setertun

#hengdeg på Setertun

Publisert:

BARDU: Sist fredag skrev vi om teaterstykket om nettmobbing som Nittedal teater skal framføre i Heggelia mandag. Lionsklubbene i Bardu og Dyrøy, samt Forsvaret, samarbeider om visning på Setermoen tirsdag.

Målet er å fullføre Reistadløpet

Målet er å fullføre Reistadløpet

Publisert:

BARDU: Yonas er en 17 år gammel afghansk asylsøker som har havnet i Bardu. Tross en traumatisk forhistorie og frykten for framtida griper han mulighetene der andre møter kulturelle barrierer.

Skulle bevise at isen var trygg

Skulle bevise at isen var trygg

Publisert:

BARDU: Nye Troms-journalist Knut Solnes er en ivrig fisker.Mandag hadde han tre ganger flaks.

Også Nedre Bardu vil ha fiberutbygging

Også Nedre Bardu vil ha fiberutbygging

Publisert:

BARDU: Beboere i to områder mellom Setermoen og grensa til Målselv har meldt sin interesse overfor kommunen om å få hurtig og framtidsrettet bredbånd.

«Tiåringen har fått sitt eget rom»

«Tiåringen har fått sitt eget rom»

Publisert:

BARDU: Fredag var det offisiell åpning av de nye lokalene til den interkommunale legevakta i Bardu – på dagen ti år etter at det hele startet.

Får ikke slippe utslippsmåling

Får ikke slippe utslippsmåling

Publisert:

BARDU: Forsvarsbygg har søkt Fylkesmannen om fritak fra utslippsmåling for en oljekjel på 6 MWh i varmesentralen i Setermoen leir. De får nei til svar.

Snøen stabiliserer seg

Snøen stabiliserer seg

Publisert: - Oppdatert: 06.03.2017 kl 11:38

BARDU: Det har vært stor fare for skred i fjellet. Men etter at løssnøen har satt seg, har snøskredfaren minket fra betydelig til moderat i Indre Troms.

Fremdeles rømlinger i Balsfjord-elvene

Fremdeles rømlinger i Balsfjord-elvene

Publisert: - Oppdatert: 27.02.2017 kl 19:49

BALSFJORD: Ferskvannsbiologen AS foretok i fjor drivtelling av gytelaks i utvalgte elver i Troms og Nordland. To av dem var i Balsfjord.

Gir 40 000 til Viken senter

Gir 40 000 til Viken senter

Publisert:

BARDU: Interesseorganisasjonen som har hjulpet kreftrammet ungdom, legger ned virksomheten og fordeler pengene som er igjen. Halvparten går til ungdomsarbeid på Viken senter.

Slendrian fører til feil snittvekt

Slendrian fører til feil snittvekt

Publisert: - Oppdatert: 17.02.2017 kl 09:06

MÅLSELV: Feilrapportering av sjøørret i Målselva i fjor gjør at statistikken viser for høy gjennomsnittsvekt på denne arten. Flere fiskere har unnlatt å registrere én og én sjøørret og i stedet tatt snarveier på skjemaet til Inatur.

Større børting, større storlaks

Målselva 7. beste lakselv i Norge

Publisert: - Oppdatert: 31.01.2017 kl 14:38

MÅLSELV: Målselva holder posisjonen som en av Norges beste laks- og sjøørretelver. Det viser tall fra Statistisk sentralbyrå.

Bardu valgte el-varebil

Bardu valgte el-varebil

Publisert:

BARDU: Fredag fikk flyktningetjenesten i Bardu overlevert en elbil de skal bruke til varetransport.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...