OVERRASKENDE BRA: 18 år gamle Benjamin mener det er en morsom bil å kjøre, samtidig som han synes kjørekomforten er overraskende god. Foto: Leif A. Stensland
OVERRASKENDE BRA: 18 år gamle Benjamin mener det er en morsom bil å kjøre, samtidig som han synes kjørekomforten er overraskende god. Foto: Leif A. Stensland

Har tjent familien i fire generasjoner

BALSFJORD: Fire generasjoner har sittet bak rattet i samme kjøretøy. Arvesølvet, en 50 år gamle Volvo PV 544, skal ifølge eieren aldri ut av familien.

Publisert Sist oppdatert

Den 21. april i 1964 ble Volvo-en registrert på første eier, Helmuth Berglund fra Nordkjosbotn. Siden den gang har den «gamle dame» alltid vært i familien, og bilen har aldri vært avregistrert.

– Det var faren min som kjøpte bilen. Både jeg og min datter May-Unni brukte bilen til øvelseskjøring. Nylig kjørte hennes sønn opp til lappen, og de siste dagene har også han fått kjøre den gamle dame, sier Odd-Asbjørn Berglund.

Arvesølvet

Dagens eier av bilen forteller han at den aldri skal ut av familien.

– Bilen har bestandig vært i familien, og det skal den forbli. Dette er arvesølvet, og den er i så måte ikke til salgs, sier Odd-Asbjørn.

Da vi møtte eieren og barnebarnet Benjamin (18) sist helg, formelig skinte det av den femti år gamle bilen.

– Det aller meste er intakt som da bilen var ny. Den ble omlakkert for 15-20 år siden, men originalfargen ble bevart, sier en stolt eier og stryker varsomt over den «gamle dame».

God kjørekomfort

– Hva synes så den yngre garde å kjøre bilen som hans mor, bestefar og oldefar har kjørt i?

– Bilen går bra, og den er morsom å kjøre. Ja, det er en overraskende god kjørekomfort, sier Benjamin Schäffer før han setter seg bak rattet og sammen med sin bestefar kruser innover fjorden.

Powered by Labrador CMS