SIMENS FØRSTE: Simen Solberg skårer her sitt første mål for sesongen når han utligner til 1-1 tirsdag kveld. Foto: Ivar Løvland

Tre plasser opp etter fjerde strake seier

NORDKJOSBOTN: NIL kom under etter bare tre minutters spill mot Krokelvdalen. Men de snudde kampen med to mål i andre omgang og vant sin fjerde strake seier.

Publisert Sist oppdatert

Triumfen over Krokelvdalen tirsdag kveld gjorde at laget klatret opp fra 10. plass til 7. plass på tabellen. De 12 poengene har de tatt på de fire siste kampene, etter at laget tapte de seks første kampene for sesongen.

Mot bra plasserte Krokelvdalen fikk de imidlertid en dårlig start på kampen. De lot gjestene ta initiativet fra avspark av, og før tre minutter var passert hadde burgundertrøyene fra Tromsø tatt ledelsen. På kort hold kom de gjennom fra venstre og satte ballen hardt mellom beina på NIL-keeperen. Da hadde NIL knapt vært over midtstreken.

Den svake starten til vertene varte nesten kvarteret. Da begynte hjemmelaget å skjønne alvoret, og at de måtte bevege bein for å kunne ha sjansen til poeng. De begynte å jobbe for hverandre, og selv om NIL ikke skapte all verden av sjanser, overtok de etter hvert initiativet i kampen. Den største sjansen før pause fikk Daniel Fossan rett før pause, men han klarte ikke å stokke beina da han kom tett opp i målvakta til gjestene.

Etter pause tok det bare tre minutter før de var a jour i målprotokollen. De fikk flere sjanser, og på en retur fra stolpen var det høyreback Simen Solberg som med strak vrist dundret ballen inn i nettmaskene.

- Det var utrolig deilig å få det målet. Det har jeg ventet på, gliser den raske forsvarsspilleren.

NIL fortsatte å kjøre kampen, og selv om Krokelvdalen vasket fram mange dødballer, klarte de ikke skape de helt store sjansene. De var det vertene som skapte, og seks minutter før slutt lyktes de endelig. Midtstopper Jørgen Stensland ble lagt i bakken på 20 meter da han var på vei rett gjennom Kroken-forsvaret. Frisparket ekspederte Frank Einar Solberg rett i venstre vinkel bak muren med sitt presise venstrebein.

- Det er en seier som betyr mye etter en begredelig start på sesongen. I dag vinner vi også på en særdeles overbevisende måte, sier Solberg.

Han mener NIL ser oppover på tabellen etter en forferdelig start på sesongen.

- I dag spiller vi en veldig god kamp, og da er det godt å vinne, sier han.