KLAR FOR TUR: Trener Tore Strømseth på bussen hjem fra Harstad torsdag kveld. Han blir gjerne med laget på en lengre bortetur i neste cuprunde. FOTO: Privat Foto: Privat

– Tar gjerne turen sørover

MÅLSELV: Bardufoss OIF sine juniorer tar gjerne en tur sørover i landet i neste cuprunde. Trener Tore Strømseth er stolt av spillerne sine.

Publisert Sist oppdatert

– Dette er stort. Kjempebra, og jeg er stolt over det guttene viste. Til tider spilte vi på vårt aller beste, sier en fornøyd men sliten trener Tore Strømseth etter fotballkampen i Harstad på kvelden torsdag.

Der sendte BOIF Harstad sine juniorer ut av norgesmesterskapet og er selv klar for en ny cuprunde. Nå håper Strømseth og spillerne hans på gjerne en bortekamp langt sør i landet i neste runde. Helst mot ett av topplagene i Norge sine juniorlag.

– Vi tar gjerne Strømsgodset, Vålerenga, Lillestrøm eller noen av de andre toppklubbene. Vi er klare for mer cupeventyr, og tar gjerne rollen som cupaskeladd, sier Strømseth.

BOIF sine juniorer kvalifiserte seg til første ordinære cuprunde for juniorer etter kvalifiseringsseire mot henholdsvis Finnsnes, Varden og Fløya. Torsdag kveld tok de seg også forbi det første ordinære cuphinderet med en sterk 2–1-seier på bortebane mot Harstad idrettslag. I en kamp der BOIF var klart best store deler av kampen.

Sigurd Alterskjær Eriksen satte inn ledermålet allerede etter åtte minutters spill, og to minutter før sidebytte gjorde Hamidou Camara gjestenes andre mål. BOIF styrte kampen og hadde flere store sjanser, men 17 minutter før slutt reduserte Harstad etter et frispark. Det skapte litt spenning i kampen, men BOIF holdt nervene under kontroll og rodde i land cupavansementet. Uten at hjemmelaget klarte å presse fram noen helt store sjanser i sluttminuttene.

Fire nordnorske lag

Nå venter andre runde av NM-cupen for dem. Det er nå 64 lag igjen i cupen. BOIF er ett av fire nordnorske lag som fortsatt er med. De andre er Tromsø IL, Bodø/Glimt og Mo IL. TIL slo Stjørdals-Blink hele 5–0 på bortebane, mens Glimt slo Alta 7–4 på bortebane. Mo IL vant 3–0 mot Fauske Sprint.

Ikke TIL

Tore Strømseth sier han gjerne ser at de slipper å møte TIL i neste runde. Det begrunner han med at laget er meget sterkt, men også mye fordi BOIF møter mange av de samme spillerne i den hjemlige 4. divisjon for seniorer.

– Jeg tror vi har en vel så stor sjanse til å ta oss videre om vi møter ett av de andre topplagene i Norge på bortebane, som om vi skulle møte TIL på Rustahøgda eller på Alfheim, sier juniortreneren til BOIF.

Sterkt kollektiv

Han mener et sterkt kollektiv og et jevnt besatt lag er styrken til BOIF-juniorene. Bare to av spillerne som startet torsdagens kamp i Harstad er for gamle for juniorfotball neste sesong. Det mener han vil gi et enda bedre juniorlag neste år i BOIF.

– Andre lag kan ha bedre enkeltspillere som spiller på høyere seniornivå og har en bedre treningshverdag, men det kollektivet vi har i lag, er det få andre lag som kan vise maken til, sier Tore Strømseth.

Dobbeltkamp

Åtte av juniorene som var i aksjon i Harstad hadde en omgang i beina med 4. divisjonsfotball mot Nordkjosbotn kvelden før. Det får Tore Strømseth til å bli enda mer imponert.

– At vi får to seire ut av de to kampene, er imponerende sterkt, mener han.

Suksessen til juniorlaget til BOIF har blitt lagt merke til, og også fra utenfor Bardufoss-området har det tikket inn gratulasjonsmeldinger etter avansementet til klubben.

– Jeg har helt klart merket at mange ser hva vi får til her, og det er bare moro, sier den gamle BOIF-angriperen fornøyd.

Han er ikke så fornøyd med at Kenny Marblow misbrukte en gigantisk sjanse til å skåre BOIFs tredje i torsdagens kamp:

– Den sjansen var så stor at jeg sa til ham at jeg hadde skåret to mål på den ene sjansen, ler Tore Strømseth.