TUNGT: Etter en god start gikk det tyngre for Lovise Heimdal under langrennsåpninga på Beitostølen fredag. (Arkivfoto)
TUNGT: Etter en god start gikk det tyngre for Lovise Heimdal under langrennsåpninga på Beitostølen fredag. (Arkivfoto)

Sterk start for Lovise – men så gikk det tyngre

BEITOSTØLEN/BARDU: Lovise Heimdal gikk fort i starten av den nasjonale langrennsåpninga. Men etter den gode starten, gikk det langt tyngre på den 10 kilometer lange klassiskedistansen.

Publisert Sist oppdatert

– Ingen krise, sier 21-åringen fra Bardu IL.

På Beitostølen åpnet hun offensivt, og etter 2,1 km på den 10 km lange distansen var hun oppe på en 7. plass. Men deretter begynte det å gå tyngre. Etter 5 km var hun nede på en 21. plass, og der ble hun liggende stort sett resten av løpet. I mål var hun på en 22. plass, 2.43 minutter bak seirende Ingvild Flugstad Østberg. Heidi Weng ble toer, mens Astrid Uhrenholdt Jacobsen var tredje best, minuttet bak vinneren.

– Det er ikke nå jeg skal være i form, og etter et par sykedager i Finland i forrige uke var det kanskje ikke annet å vente enn dette, sier Lovise.

Hun mener at åpningsfarta ikke var for stor, og at hun med god form skulle kunne holdt den adskillig lengre.

– Jeg tar med meg det positive, og det er at jeg holder bra følge med de beste i starten av løpet, sier Lovise.

Offensive jenter

Trener Kristian Skogstad på Team Veidekke Nord-Norge synes også åpninga viser at ungjenta er offensiv og uredd. Lagvenninna Anna Svendsen fra Tromsø SK hadde også ei sterk åpning, og var foran Lovise på de tidlige passeringene. Også hun fikk det litt tyngre på slutten, og endte på en 14. plass.

– Jeg har hele tida prøvd å avdramatisere viktigheten av konkurransene her på Beitostølen. Det blir ikke tatt ut noen lag på bakgrunn av konkurransene her, så de er ikke særlig viktige. Det er fra norgescupåpninga på Gålå neste helg og ut at det blir viktig å prestere. Det tror jeg jentene våre vil gjøre, sier Kristian Skogstad.

Står over sprint

Han fikk se den tredje jenta på Veidekke-laget sitt, Emilie Kristoffersen fra Alta, gå inn til en 19. plass fredag.

Lørdag er det fristilsdistanse på Beditostølen, mens det søndag er sprint som står på løpsprogrammet. Den står Lovise Heimdal over. Det var også nærmest spikret før hun kom dit.

– Jeg vil ikke ta noen sjanser, og tre konkurranser allerede denne helga tar jeg ikke sjansen på. Jeg vil ikke risikere noe, sier Lovise, som ikke er svekket i trua på at det kan gå fort denne sesongen, selv om det fredag ikke ble noen topplassering.

– Nei, det er jeg ikke. Dette var helt OK, med tanke på hvor få hardøkter jeg har i kroppen den siste tida, sier Bardu-løperen.

Powered by Labrador CMS