SLUTT: Etter fire sesonger som smører for langrennslandslaget er det nå slutt for Arne Markus Svendsen. Det synes landslagsløperne Finn Hågen Krogh (t.v.) og Didrik Tønseth kvalifiserer til en markering. Foto: Ivar Løvland
SLUTT: Etter fire sesonger som smører for langrennslandslaget er det nå slutt for Arne Markus Svendsen. Det synes landslagsløperne Finn Hågen Krogh (t.v.) og Didrik Tønseth kvalifiserer til en markering. Foto: Ivar Løvland

Slutt etter fire år

STORLØYMYRA: Etter fire år med landslaget takker Arne Markus Svendsen nå av som skismører.

Publisert Sist oppdatert

Første mai er Arne Markus Svendsen tilbake i sin sivile jobb i politiet. Da er fire engasjement på vinterstid med Norges skiforbund over.

Onsdag kveld fikk han besøk av landslagsløperne Dirdrik Tønseth og Finn Hågen Krogh, som han har vært fast skismører for de fire årene som smører for langrennslandslaget. Med på tur til Bardu er også Emil Iversen, og ut uka er de på en nærmest avskjedstur med skismøreren fra Bardu.

Der skal de blant annet på skutertur og få spennende opplevelser med Forsvaret når de er på besøk.
– Dette blir en liten avslutningstur med gjengen, sier Arne Markus Svendsen.

Han startet etter OL-sesongen i 2014 som smører for langrennslandslaget, men nå fant han det ikke mulig å fortsette lenger.

– Det er en kombinasjon av familieliv, jobben i politiet og kostnader med det å være så mye borte som gjør at det nå er slutt, sier den bardubosatte lavangsværingen.

Han innrømmer av testsamlinga som nylig ble avsluttet på Lillehammer ble en emosjonell og vemodig opplevelse.
– Jeg forlater de og det som har betydd veldig mye for meg, sier Svendsen.

Han beskriver de fire sesongene som helt fantastisk og magisk. Likevel:
– Det skal bli godt å være hjemme nå, sier han.

Alle broer til skiforbundet brennes likevel ikke. Et par verdenscuphelger til vinteren skal han bidra.
– Jeg har lyst til å beholde kontakten med denne fantastiske gjengen. Og når savnet etter pulverosen blir for sterk, må jeg bare stille opp, smiler han.

Didrik Tønseth sparer ikke på rosen til skismøreren sin de siste årene.

– Arne Markus er en kjempekar som har stått på og smurt kjempeski hver gang. Han blir et stort tap for oss, men jeg skjønner at det finnes andre ting i livet som betyr mer. Samtidig har jeg hørt at det har vært litt lovløse tilstander her når han har vært smører, så det er vel bra at han kommer seg tilbake til politiet, ler Didrik Tønseth.

Arne Markus Svendsen har hatt mye besøk av løperne «sine» gjennom disse fire årene på landslaget. Nå må han kanskje ordne andre måter å få dem nordover på når det passer. Da er det flere muligheter, og Svendsen kommer med en klar «advarsel» til alle foreldre når han denne langhelga har besøk av landslagsløpere i Bardu:

– Hold døtrene låst inne! Emil Iversen er i bygda, ler han godt.

Powered by Labrador CMS