TOPP FEM: Terje Hilmarsen fra Bardu jeger- og fiskerforening er høvelig sikker på at han klarer å skyte seg så godt som til topps under helgas stevne Polvotten. Foto: Malin Cerense Straumsnes
TOPP FEM: Terje Hilmarsen fra Bardu jeger- og fiskerforening er høvelig sikker på at han klarer å skyte seg så godt som til topps under helgas stevne Polvotten. Foto: Malin Cerense Straumsnes

Skal skyte seg til topps

BARDUFOSS: Terje Hilmarsen fra Bardu hadde litt flere bom enn han skulle ønske i de første skytingene under Polvotten som holdes på Bardufoss. Han er likevel sikker på at han skyter seg til topp 5 i løpet av helga.

Publisert Sist oppdatert

Denne helga arrangeres stevnet Polvotten på Bardufoss for fjerde år på rad. Her er ikke leirduene trygge når skytterne gjør seg klare i skytterboden. Rundt 25 skyttere har meldt seg på helgas stevne, og en av dem er Terje Hilmarsen fra Bardu jeger- og fiskerforening. Under de første seriene på lørdag hadde ikke lademekanismen på børsa gått i lås da han skulle skyte, noe som førte til at han bommet på leirdua. Ved neste forsøk ble det imidlertid fulltreffer.

– Man kan ikke slappe av, man må jakte på duene hele tida. Man må alltid være på alerten, sier Hilmarsen.

Å skyte på leirduer er nemlig utfordrende. Hver skytter har 25 skudd på en serie. Etter hvert femte skudd bytter skytterne standplass. Leirdua skytes alltid ut i samme høyde, men skytterne vet aldri om den går mot høyre eller venstre. Man har maks ett sekund på seg til å reagere.

– Bruker man halvannet sekund, så går det dårlig. Man må reagere rett etter at dua skytes, sier Hilmarsen.

God på å jakte

Hilmarsen jakter litt på ryper, og han merker at leirdueskytinga påvirker jaktferdighetene i positiv retning. Det er imidlertid ikke jaktvåpnene skytterne bruker under stevnet, men konkurransebørser. Disse børsene har lengre og tyngre løp, og de har ikke automatisk sikring slik man må ha på jaktvåpen.

– Vi blir bedre skyttere fordi vi skyter mye. I fjor hadde jeg 25 000 skudd på leirduebanen, sier Hilmarsen.

I år regner han med det blir halvparten så mange skudd, på grunn av mer jobb. Målet for helgas stevne er å være i øverste sjiktet av de fem beste skytterne. Selv om han ikke lå så godt an til det i begynnelsen av stevnet, har Hilmarsen tro på at han klarer å skyte seg oppover.

– Det er viktig å ikke gi opp når man kjenner man blir irritert. Man må bare tenke fremover og tenke positivt, det kan bare bli bedre. Jeg blir å ligge i toppen, sier han.

Tidligere i år var han på skytterstevne i Spania sammen med 29 andre skyttere fra Norge og Sverige. Selv om det var litt kaldt i været, synes Hilmarsen det var supert å være der. Ikke minst fordi han nå to år på rad har slått den skandinaviske mesteren under stevnet. Polvotten er et kvalifiseringsstevne for å komme med på landslaget. Hilmarsen tror ikke han klarer å kvalifisere seg for landslaget i år, til tross for gode skyteferdigheter.

– Det langsiktige målet mitt er å være på landskampen, sier han.

Powered by Labrador CMS