STORT BORD: Premiebordet til Solstevnet er enda større i år enn det leder Yngvar Fossland og Nedre Målselv skytterlag hadde i fjor. Foto: Ivar Løvland
STORT BORD: Premiebordet til Solstevnet er enda større i år enn det leder Yngvar Fossland og Nedre Målselv skytterlag hadde i fjor. Foto: Ivar Løvland

Sauer-gevær i premie

MÅLSELV: Solstevnet arrangeres i helga for 30. gang. Som ved jubileet for ti år siden lokker de med et splitter nytt Sauer-gevær i trekkepremie.

Publisert Sist oppdatert

Jubileumsstevnet har 290 påmeldte skyttere. De aller første skytterne i jubileumsstevnet var allerede i går kveld i aksjon på skytebanen, som ligger i det gamle bassengbygget ved Olsborg skole. Før søndagen er over, skal de ha skutt unna sine skudd i det tradisjonsrike stevnet som i sin tid var landets største miniatyrstevne innendørs.

– Solstevnet har holdt godt stand, heldigvis, men nå er det enda større stevner sørpå som har flere deltakere enn oss, sier leder Yngvar Fossland i Nedre Målselv skytterlag.

I fjor var det også rundt 300 påmeldte til stevnet, men da ødela dårlig vær deltakelsen for mange. Til slutt var det 230 som trosset været og kom til Olsborg. I år håper arrangørene at de ikke må slåss mot dårlig vær for de langveisfarende.

– Vi satser på godvær, sier Fossland, som lover et om mulig enda større og mer rikholdig premiebord enn vanlig for Solstevnet.

Det er hvert år store verdier som går ut i premier på stevnet. Men når det er jubileum, vanker det hakket større premier. Gavebordet toppes av et Sauer-

gevær. Konkurransegeværet er gitt av Eik-senteret på Andslimoen og har en verdi på rundt 20 000 kroner. For ti år siden måtte vinneren av samme type gevær være til stede på premieutdelinga for å kunne vinne våpenet. Det trenger de strengt tatt ikke denne gang. Det er nok å ha deltatt i helga for å kunne være en potensiell vinner.

– Vi fant ut at det var best å gjøre det slik, siden ikke alle er til stede på premieutdelinga etter finalen søndag. Som deltaker tidligere i stevnet har du jo også vært med, og da er det nok for å kunne bli trukket ut som den heldige vinneren, sier skytterlagets leder.

Men foruten Sauer-en er det også mange andre fine premier å kunne vinne for de beste skytterne i de ulike klassene. Ikke bare skytterrelaterte som skytterklær og ammunisjon, men også andre mer hverdagslige ting. Og de beste stiller stort sett på Solstevnet.

– Ja, ut fra listene er alle de «største fiskene» påmeldt, sier Fossland fornøyd.

I fjor begynte Solstevnet med finaleskyting til slutt søndag. Det fortsetter de med denne gang. Finalen for klasse 3-5 er et grunnlag med tre stående, tre knestående og fire liggende skudd.

Medaljestevne

Samtidig med Solstevnet arrangerer LS-arrangørene Øvre Målselv skytterlag et medaljestevne på Råvatn. Der er det 180 forhåndspåmeldte skyttere.

– Vi hadde kanskje trodd på enda flere påmeldte, siden det går parallelt med Solstevnet, men for all del – vi er fornøyd med 180 påmeldte, sier leder Svein Erik Rognli i Øvre Målselv skytterlag.

De hadde rundt 140 skyttere på sitt forrige stevne og lover at alle som vil skyte der, skal få plass i et eller annet lag på standplass. Forhåndspåmeldt eller ei.

Det er fullt mesterskapsprogram med 35 skudd på stevnet ved Råvatn.

– Fullt program er beste treninga for skytterne, sier Rognli.

Powered by Labrador CMS