VET IKKE: Prosjektleder Geir Gillebo vet ikke når Bardufoss storhall blir ferdigstilt. Det er fortsatt telen i bakken som skaper vansker for byggearbeidene. (Arkivfoto: Kari Anne Skoglund)
VET IKKE: Prosjektleder Geir Gillebo vet ikke når Bardufoss storhall blir ferdigstilt. Det er fortsatt telen i bakken som skaper vansker for byggearbeidene. (Arkivfoto: Kari Anne Skoglund)

Avlyser vinterserien

FOTBALL: BOIF har valgt å avlyse Vinterserien for aldersbestemte lag. Det betyr bortfall av et tilbud for 57 påmeldte lag.

Publisert Sist oppdatert

Det er forsinkelsene med storhallen på Bardufoss som gjør at Bardufoss OIF har valgt å kansellere den første vinterserien noensinne for 7-er og 11-erlag på Bardufoss.

– Vi tar ikke sjansen på at hallen ikke blir klar til de oppsatte spillehelgene våre. Derfor bestemte vi oss for å avlyse årets vinterserie, sier Vegar Gystad i fotballgruppa.

Dermed ryker tilbudet til alle lagene fra lillegutt- og lillejenteklassene og opp til jente- og juniorklassen for gutter.

– Vi hadde utsatt oppstarten allerede én gang, og siden det ennå er så mye usikkerhet med tanke på når vi får hallen ferdig, valgte vi allerede nå å avlyse. Så håper vi at lagene i stedet finner seg nye tilbud, sier Gystad.

Det er særlig Ishavskraftserien på Finnsnes som da kan bli redninga for flere av de eldre lagene som var påmeldt til seriespillet på Bardufoss.

– Vi tok fort kontakt med Finnsnes for å høre om de hadde plass til flere lag på sin serie, sier Gystad.

Han har forståelse for at de som står midt oppe i byggearbeidene på Rustahøgda, ikke vet når hallen eksakt kan ferdigstilles.

– Men siden vi fikk lag som var usikre og litt irriterte på når det ville bli spilletid her, gjorde vi denne avlysninga alt nå, sier Gystad.

Han føler alle klubbene har vist forståelse for avgjørelsen, og at de er glad den kom såpass tidlig at de kan se seg om etter andre kamptilbud.

– Jeg tror ikke vi har ødelagt noe for oss selv med tanke på fremtidige vinterserier og kamptilbud her. Vi tar bare ingen sjanser og rusher fram en ferdigstillelse av hallen som i neste omgang kanskje gjør at kunstgresset må legges på nytt etter kort tid. Vi vil ikke kaste mange millioner ut av vinduet på den måten, sier Vegar Gystad.

Det var i november at BOIF annonserte vinterserien for lagene fra Nordre Nordland og Troms. Selv om de la en slakk i når hallen kunne være ferdigstilt, i forhold til planene som forelå da, ble det altså ikke nok.

– Utfordringene ble dessverre for store for byggearbeidene til at vi nå kan kjøre serien som planlagt, sier Vegar Gystad.

Teletrøbbel

Det er ennå langt fra klart når storhallen kan åpnes for bruk. Det er telen i bakken som skaper utfordringene. Telen kom for alvor da hallen ikke ble skikkelig tett og dermed ikke kunne varmes opp allerede til jul, slik planen var. Mildvær og regn som trengte inn i hallen, og en påfølgende kuldeperiode, sørget for at kulda slo ned i bakken. Nå forsøkstines det i hallen, men prosjektleder Geir Gillebo i BOIF vet ikke når det kan være klart til å legge ut krøllgress.

– Vi testtiner for å finne ut hvor dypt telen går. Når vi har gjort det flere plasser, vil vi vite mer hvor lang tid det tar og hvor kostbart det blir å få bakken telefri inne i hallen. Det hele er et spørsmål om kostnader til slik varme målt opp mot nytteverdien av å hallen tidlig ferdig, sier Geir Gillebo.

Samtidig tror han ikke det blir nødvendig å avlyse den planlagte nordnorske talentsamlinga for aldersbestemte fotballspillere som er berammet til storhallen siste helga i mars.

– Men jeg tør ikke si noe om når hallen blir helt ferdig, understreker prosjektleder Geir Gillebo.

Powered by Labrador CMS