Styret pekte ut representanter:

FOR SENT UTE: Treghet fra Troms fylkeskommune gjorde at deres to styremedlemmer i Stiftelsen Norsk Luftfartshøyskole ikke ble byttet ut i år. Ifølge fylkesrådsleder Cecilie Myrseth skal fylkeskommunen nå i dialog med styret i stiftelsen for å ivareta sine ønsker. Arkivfoto: Kine Moxness Sandnes, Troms Fylkeskommune
FOR SENT UTE: Treghet fra Troms fylkeskommune gjorde at deres to styremedlemmer i Stiftelsen Norsk Luftfartshøyskole ikke ble byttet ut i år. Ifølge fylkesrådsleder Cecilie Myrseth skal fylkeskommunen nå i dialog med styret i stiftelsen for å ivareta sine ønsker. Arkivfoto: Kine Moxness Sandnes, Troms Fylkeskommune

Var allerede valgt

MÅLSELV: Troms fylkeskommune vil bytte ut sine styremedlemmer i Stiftelsen Norsk Luftfartshøyskole. Men de er et halvt år for sent ute.

Publisert Sist oppdatert

Fylkesrådet skulle 29. november oppnevne Torbjørn Bongo og Line Fusdahl til nye styremedlemmer i stiftelsen, med Sandra Borch og Widar Skogan som varamedlemmer. Saken ble imidlertid utsatt etter at stiftelsen ved forretningsfører Frank Millerjord i en epost til fylkeskommunen datert 28. november poengterte at fylkeskommunens styremedlemmer ble gjenvalgt 21. juni i år.

«I brev av 14. mars ba vi Troms fylkeskommune og Bardu kommune om å utpeke styremedlemmer. Etter å ha mottatt svar fra Bardu kommune avventet vi svar fra Troms fylkeskommune. Når dette uteble ble saken purret pr telefon. I mangel av svar fra fylkeskommunen var styret til slutt nødt til å foreta valg, og i møte 21. juni ble dette gjort, med gjenvalg av representantene fra Troms fylkeskommune», framgår det av eposten.

Dermed ble Ole M. Johansen og Lars Nymo gjenvalgt som styremedlemmer fra fylkeskommunen, med Steffen Jakobsen og Lise Lotte Holt Hansen som varamedlemmer. Ifølge styrevedtaket skal alle fire ha sine verv til utgangen av 2019. Ole M. Johansen ble for øvrig gjenvalgt som styreleder. Det er totalt seks medlemmer i stiftelsens styre. De fire øvrige medlemmene velges av Målselv Industribygg AS, Målselv kommune, Bardu kommune og Universitetet i Tromsø.

«Styret er nå på plass og i fullt arbeid. Vi ser derfor ikke at det er riktig at Troms fylkeskommune nå peker ut nye medlemmer for den perioden vi er inne i» skriver Millerjord i eposten.

Utleie på Bardufoss

Stiftelsen Norsk Luftfartshøyskole eier bygningsmassen som i sin tid ble brukt av den nå nedlagte private flyskolen på Bardufoss, Norwegian Aviation College. Det dreier seg om to hangarer og et administrasjonsbygg ved Bardufoss lufthavn og internatbygget Istind i Heggelia. Universitetet i Tromsø ved flygerutdanninga leier administrasjonsbygget, en hangar og internatbygget, mens Patria Helicopters AS leier den andre hangaren.

Styreleder Ole M. Johansen i stiftelsen sier til Nye Troms at han ikke vet hvorfor fylkeskommunen kom så sent på banen i denne saken. Ifølge han er det imidlertid ikke første gang det skjer. Forrige gang det var valg av styremedlemmer hørte de heller ikke noe fra fylkeskommunen.

– Vi foretar gjerne valgene innen 1. juli. Fylkeskommunen ble kontaktet to-tre ganger på vårparten uten at vi hørte noe fra dem. Jeg vet ikke hva som skjer der, sier han.

På spørsmål om han føler at Troms fylkeskommune har glemt av stiftelsen, svarer styrelederen:

– Så lenge vi er en selvgående stiftelse har vi ikke så voldsomt mye med fylkeskommunen å gjøre bortsett fra at vi tidvis rapporterer til dem. Etter at Universitetet startet sin flygerutdanning er vi mer eller mindre redusert til et utleieselskap. Så vi har ikke den store politiske påvirkninga lenger.

Fylkesrådsleder Cecilie Myrseth erkjenner at fylkeskommunen har vært treg i sin respons i denne saken.

– Det tar vi til oss. Nå må vi i dialog med styret for å finne ei løsning for å ivareta våre ønsker når det kommer til styremedlemmer, sier hun.

Dialogen vil finne sted fram mot det første styremøtet etter jul. I påvente av det står saken på vent. Ifølge Myrseth har det ikke vært gjort endringer i styret på lang tid. Derfor er det personer der som ikke lenger har noen tilknytning til fylkeskommunen, men som er valgt inn fra fylkeskommunen.

– Resten av dialogen vil vi ta med styret, og ikke i media. Vi har ikke noe ønske om å lage vanskeligheter for stiftelsen. Derfor vil vi søke dialog for å finne gode løsninger med styret og stiftelsen direkte, sier hun.

Powered by Labrador CMS