Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Uværet tok godt tak på Målsnes

Uværet tok godt tak på Målsnes

BLÅSTE BORT: Mandag blåste taket av huset til Ken Tore Jacobsen og hans samboer. Deler av taket ble slengt til nabotomta, mens resten ble blåst nesten 300 meter unna. Huset til Jacobsen kan skimtes foran.

MÅLSNES: Mandag var preget av sterk vind og mye nedbør flere steder i Indre Troms. På Målsnes var vinden så sterk at den blåste av taket på huset til Ken Tore Jacobsen.

Skrevet av:

Publisert:

Jacobsen var ikke hjemme da taket ble blåst av, men samboeren og deres yngste datter samt hunden og kattene var inne da uværet herjet utenfor veggene. Jacobsen var på jobb, og de andre barna var i barnehagen og på skolen. Det var i 12-13-tida på mandag at vinden fikk så godt tak på taket at det løsnet.

– Vi ligger litt i le til vanlig, men nå traff den (vinden, journ.anm) midt i fjellet og kom i retur. Det ble et vanvittig drønn, sier Jacobsen.

Pipa ble også revet av da taket forsvant, og deler av taket ble blåst unna nesten 300 meter hvor det ble stoppet av et gammelt fjøs. Resten av taket endte i fjøsveggen hos naboen. Til alt hell ble det ingen personskader under den dramatiske hendelsen. Samboeren ringte til Jacobsen for å fortelle hva som hadde skjedd med huset deres, og innen femten minutter var han hjemme.

– Det ble litt panikk, og vi måtte få alle ut fort. Det var bare å pakke bagen og komme seg ut, for vi trodde vinduene skulle gå også, sier Jacobsen.

Vinduene fikk forbli intakt, men det er ikke mulig for familien å bo i huset fram til nytt tak er lagt på og eventuelle andre skader er utredet. De bor derfor nå midlertidig hos foreldrene til Jacobsen, bare én kilometer unna. Dyrene har de fått plassert hos bekjente fram til de får flytte hjem igjen. De kan ikke se at andre eiendommer i nærheta har fått skader under uværet, annet enn en og annen søppeldunk som har flyttet på seg.

– Taket har holdt gjennom alle stormene siden 1985. Nå tålte det ikke mer, sier Jacobsen.

Vente på takstmann

Det vanskeligste var å få et selskap til å legge presenning på taket mandag. Jacobsen forteller at han ringte til flere selskaper uten å få svar, før han til slutt fikk kontakt med et selskap som kunne stille opp. Flere timer etter taket ble blåst av, sto de på taket for å tette det med presenning.

– De var så pessvåte etter å ha stått der i uværet. De var kjempetrivelige karer som sa at det var jobben deres, uansett vær, sier Jacobsen.

Tirsdag ventet de på takstmannen som skulle se på hvor stor skade som er gjort. Fram til da har de fått beskjed om å ikke røre noe. Jacobsen forteller at familien har hatt dårlig erfaring med februar de siste årene. Mandag var bursdagen til deres eldste sønn. I fjor måtte de feire den på sykehuset, fordi søstera var syk. I år fikk han feira barnebursdag på søndag, og de hadde gledet seg til å ha ei lita feiring hjemme på selve dagen. Men uten tak på huset ble det ikke noe av de planene.

– Så det ble feira hos bestemora, sier Jacobsen.

Siste nytt i Nyheter

Google Maps

Kolliderte med traktor

MÅLSELV: En bil frontkolliderte med en traktor på fv855 på Karlstad fredag kveld.

Kan få bombesikkert parkeringshus

Kan få bombesikkert parkeringshus

 • Forsvaret

MÅLSELV: Deler av det 58 år gamle Rusta fjellanlegg på Bardufoss kan få en ny vår. Som parkeringshus.

Brøyter for fotgjengere på Olsborg

Brøyter for fotgjengere på Olsborg

 • trafikksikkerhet

MÅLSELV: Statens vegvesen har iverksatt tiltak for å gjøre det tryggere for myke trafikanter å ferdes gjennom Olsborg sentrum.

 
Taper 2,2 millioner på nedleggelse av mottaket

Taper 2,2 millioner på nedleggelse

 • Formannskapet

MÅLSELV: Nedleggelsen av Målselv statlige asylmottak gir kommunen en merutgift på 2,2 millioner kroner.

Balsfjord kan få høyere boligskatt

Balsfjord kan få høyere boligskatt

 • kommunestyret

BALSFJOD: For å komme i økonomisk balanse mangler Balsfjord kommune 11 millioner. Regninga kan innbyggerne få i form av økt eiendomsskatt.

Slik blir rundkjøringa i Heggelia

Slik blir rundkjøringa i Heggelia

 • trafikksikkerhet

MÅLSELV: Forsvarsbygg har offentliggjort ei skisse som viser hvordan den nye rundkjøringa i Heggelia blir. Den skal stå ferdig høsten 2018.

 
Fortsetter kampen for landmakta

Fortsetter kampen for landmakta

 • Åpent møte

BARDUFOSS: Ordførerne i Bardu og Målselv kunne onsdag kveld bedyre at de ikke har gitt opp å kjempe for ei fortsatt landmakt med base i nord.

Rolf blir en av landets eldste A-lagstrenere

Rolf blir en av landets eldste A-lagstrenere

 • Sport

BARDU: Rolf Hansen er en levende trenerlegende i Troms. Nå blir 77-åringen i Bardu en av landets eldste A-lagstrenere.

Utvidet jakttid kan påvirke Forsvaret

Utvidet jakttid kan påvirke Forsvaret

 • Elgjakt

MÅLSELV: Ikke alle synes det er like greit at jakttida på elg har blitt utvidet til lillejulaften.

 
Beste juniorjente på sin distanse

Beste juniorjente på sin distanse

 • Langrenn

RUSTAHØGDA:Amalie Storaa Jensen feiret sine ferske 18-årsdag og bilsertifikat med å gå inn til KM-gull på duathlon-distansen.

UKM Målselv satt som et skudd

UKM Målselv satt som et skudd

 • UNG KULTUR MØTES

BARDUFOSS: Dansegruppa Somnum Crew startet UKM-forestillinga med et smell. Så fortsatte det med imponerende mangfold og engasjement.

Skal drive elgjakt til jul

Skal drive elgjakt til jul

 • Elgjakt

MÅLSELV: Målselv viltnemnd vedtok nylig å følge den nye forskriften med elgjakt til 23. desember. Årsaken er at det er mye elg i kommunen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!