STOR INTERESSE: I tillegg til ski og fotball, har Theo Arctander Overvik fra Bardufoss fattet stor interesse for Rubiks Kube. I helga deltok han i NM i Vestby, kun fem måneder etter at han startet med kubeløsning. Foto: Privat
STOR INTERESSE: I tillegg til ski og fotball, har Theo Arctander Overvik fra Bardufoss fattet stor interesse for Rubiks Kube. I helga deltok han i NM i Vestby, kun fem måneder etter at han startet med kubeløsning. Foto: Privat

Theo slo sin personlige kube-rekord

MÅLSELV: For fem måneder siden fattet Theo Arctander Overvik fra Bardufoss interesse for Rubiks kube. I helga deltok han i NM i Vestby.

Publisert Sist oppdatert

Det var ikke en selvfølge at Theo Arctander Overvik skulle delta på norgesmesterskapet i Vestby denne helga. For her i nord var det et annet idrettsarrangement som preget lørdagen. Begge foreldrene var dypt involvert i Reistadløpet, og det var i utgangspunktet uaktuelt at Theo skulle få reise alene ned til Vestby. Men etter en god del overtaling satt han på flyet ned til norgesmesterskapet i Rubiks kube. Theo var på skolen da Nye Troms tok kontakt, men mamma Beate Overvik kan fortelle at de har kjenninger i området som han kunne bo hos. At han valgte kube over ski, har han visstnok ikke angret på.

– Han har hatt en veldig fin og artig opplevelse, sier Overvik.

Algoritmer

Theo startet med å løse Rubiks kube i november i fjor. Overvik minnes at han begynte med å se videoer på Youtube og skrev ned algoritmer underveis. Nå trenger han ikke å bruke arkene lenger. I februar deltok han på Rubiks kube-turnering i Nordkjosbotn. Da hadde han bare holdt på med kubeløsninga i litt over to måneder. Siden har han øvd mye på å løse kuben, og det viste seg at øvinga har lønnet seg. For under helgas NM slo han personlige rekorder.

– Han perset på enhands-konkurransen og på to ganger to-kuben. Lørdag var det kvalifisering, og da gikk han videre til neste dag, sier Overvik.

Han klarte å løse 2x2x2-kuben på 6,59 sekunder. En 3x3x3-kube ble brukt under enhands-øvelsen, og denne klarte han å løse på ett minutt og 15 sekunder. Den gamle rekorden hans var på over to minutter. Theo deltok også i Pyraminx, som er en triangelformet Rubiks kube. Det var en sliten, men fornøyd 12-åring som kom hjem sent søndag kveld. Overvik er ikke i tvil om at han deltar på andre turneringer i fremtida. Han skulle også gjerne sett at flere i området hev seg med.

– Han prøver å få kompisene interessert. Om det er flere som har lyst å prøve seg, så kan de jo øve sammen, sier Overvik.

Powered by Labrador CMS