UTRYGG VEI: Staten må inn med 300 000 kroner til gang- og sykkelveien fra bussholdeplassen ved Østgård mot vest. Illustrasjonsbilde. Foto: NTB/Scanpix
UTRYGG VEI: Staten må inn med 300 000 kroner til gang- og sykkelveien fra bussholdeplassen ved Østgård mot vest. Illustrasjonsbilde. Foto: NTB/Scanpix

Søker om midler til gang- og sykkelvei

MÅLSELV: Det gjenstår å få bygd 450 meter av den planlagte gang- og sykkelveien ved Østgård i Målselv. Det har kommunen søkt om statlige midler til.

Publisert Sist oppdatert

I 2015 fikk kommunen bygd bussholdeplass ved Holmsætra og Østgård. I 2016 ble det bygd en 180 meter lang gang- og sykkelvei fra bussholdeplassen på Østgård mot Karlstad, slik at skoleelever på strekningen kunne bruke holdeplassen. Disse tiltakene var et spleiselag mellom kommunen, fylket, Samferdselsdepartementet og oppsitterne.

Nå gjenstår det å få bygd en 450 meter lang gang- og sykkelvei mot vest slik at skoleelever som bor her, kan bruke bussholdeplassen og ta skolebuss i stedet for taxi. Veien den skal bygges ved, fylkesvei 855, er en av de mest trafikkerte veiene i Troms med en årsdøgntrafikk på mellom 2200 og 4400 kjøretøy. Mye av denne trafikken er tungtransport. For skoleelever som ikke kan bruke bussholdeplassen, må av- og påstigningen foregå på selve vegkanten, og veien må krysses. Dette er ifølge Målselv kommune en livsfarlig situasjon, spesielt siden fartsgrensa på strekningen er 80 km/t. Elevene der har hittil fått bruke drosjetransport etter at det har vært flere nestenulykker. Vegen er definert som farlig skoleveg.

Målselv kommune har gitt dette prosjektet førsteprioritet i kommunens trafikksikkerhetsplan 2016–2025. Kostnadene beløper seg til 1,162 millioner, fordelt mellom staten, fylket, kommunen og oppsitterne. Kommunen søker nå Samferdselsdepartementet om 300 000 kroner. Fylket har allerede bevilget 500 000 kroner til prosjektet, som er planlagt ferdigstilt med belysning og fast dekke til skolestart høsten 2018.

Powered by Labrador CMS