SØKER TOPPJOBB: Roy Hunstok er en av søkerne til stillinga som stortingsdirektør. Foto: Stine Østby
SØKER TOPPJOBB: Roy Hunstok er en av søkerne til stillinga som stortingsdirektør. Foto: Stine Østby

Roy fra Målselv vil bli stortingsdirektør

17 har søkt stillingen stortingsdirektør. En av dem er Roy Hunstok fra Målselv.

Publisert Sist oppdatert

17 personer ønsker å ta over som stortingsdirektør etter Ida Børresen som i februar gikk av etter den gigantiske kostnadssprekken på Stortinget.

Tre kvinner og 14 menn har søkt stillingen som stortingsdirektør. Stillingen var allerede utlyst da Børresen trakk seg 15. februar, ettersom åremålet hennes uansett gikk ut 30. april, men fristen ble forlenget da den nye situasjonen oppsto.

62 år gamle Roy Hunstok er opprinnelig fra Rogaland men har bodd store deler av sitt liv i Målselv og har hatt sitt virke i Forsvaret. Han er 62 år gammel og er nå stabsjef i Nasjonal sikkerhetsmyndighet.

- Jeg har ikke søkt fordi jeg nødvendigvis tror jeg får jobben, men fordi jeg tror jeg kan gjøre en god jobb der, sier Hunstok til Nye Troms.

Marianne Andreassen (56), som er direktør for Statens lånekasse og tidligere statssekretær for Arbeiderpartiet, er en av dem som har søkt seg til stillingen.

Tidligere direktør i Integrerings- og mangfoldsdirektoratet, Geir Barvik (59) er også på søkerlisten.

Det samme er Stig Hauge Bendiksen (48), som i dag er administrasjonsdirektør i Konkurransetilsynet, Fredrikke Næss (47), direktør for Grand Hotel i Oslo, og Gunnar Selvik (54) som i dag jobber som administrativ leder for Efta-domstolen i Luxembourg.

Ifølge kilder Dagens Næringsliv har vært i kontakt med er Marianne Andreassen favoritt til å bli ny direktør.

Powered by Labrador CMS