FERDIG: I 12 år har Bjørn Martin Sivertsen vært rektor ved Nordkjosbotn videregående skole. Han er stolt over hva som har skjedd med søkertallene og gjennomføringstallene i løpet av perioden. Nå slutter han. ARKIVFOTO. Foto: Leif Stensland
FERDIG: I 12 år har Bjørn Martin Sivertsen vært rektor ved Nordkjosbotn videregående skole. Han er stolt over hva som har skjedd med søkertallene og gjennomføringstallene i løpet av perioden. Nå slutter han. ARKIVFOTO. Foto: Leif Stensland

Rektoren ved Nordkjosbotn videregående skole slutter

BALSFJORD: Bjørn Martin Sivertsen har sagt opp sin stilling som rektor ved Nordkjosbotn videregående skole. Det etter 12 år i stillinga.

Publisert Sist oppdatert

I 31 år har Bjørn Martin Sivertsen vært ansatt ved Nordkjosbotn videregående skole. De siste 12 av dem som rektor ved skolen. Nå har han sagt opp, for å gyve løs på nye utfordringer i Troms Fylkeskommune.

- Jeg begynte i 1987, og hadde roller som inspektør og assisterende rektor etter hvert på 90-tallet. Så har jeg vært rektor siden 2006. Det er altså ikke hver dag jeg bytter jobb, sier Sivertsen til Nye Troms.

Har trivdes

Han forteller at han synes Nordkjosbotn videregående skole har vært en fantastisk flott arbeidsplass.

- Det har vært spennende, og jeg har vært privilegert som har fått lov til å jobbe med så mye flott ungdom. Det føles nyttig å få være med på å legge grunnlaget for unge mennesker som er på vei inn i voksenverden, sier Sivertsen, og legger til at han aldri har hatt en kjedelig dag på jobb.

Og selv om ingen dag har vært kjedelig, er det ikke til å stikke under stol at det tidvis har vært utfordrende å være rektor ved skolen.

- Det har vært oppturer og nedturer. Vi har vært i tunge situasjoner, og vært nedleggingstruet ved noen anledninger. De siste årene har vi imidlertid hatt solide og stabile søkertall, så det ser bra ut for framtida. Det ser lyst ut for skolens videre liv, sier han.

Han er fornøyd med at skolen har bygget seg opp det han mener er et god rykte og god anseelse i regionen, og er fornøyd med at så mange ungdommer velger å søke seg til skolen i sitt nærområde, når studieretninga de ønsker å gå er tilgjengelig der.

- Det syns jeg er veldig positivt.

Han har jobbet mye ut mot næringslivet og samarbeidet godt med dem, for å tilpasse tilbudene ved skolen til hva næringslivet har behov for.

- Det har vært viktig for å holde liv i skolen, og jeg jobber nesten like mye ut mot næringslivet som med det som foregår inne på skolen, sier Sivertsen.

Myk overgang

Nå har han fått seg jobb som avdelingsleder i Fylkeskommunen, der han går inn i fylkesutdanningssjefens ledergruppe.

- Det blir spennende å jobbe med skole i Troms på et mer overordnet nivå. Jeg gleder meg til å være en del av den ledergruppa.

Selve overgangen skjer ikke umiddelbart, men en gang utpå høsten.

- Nå blir det en overgangsperiode, som blir myk og fin. Jeg kommer fortsatt til å være rektor ved skolestart, og jeg skal være det til vi har en ny ledelse på plass en gang utpå høsten, sier Sivertsen til Nye Troms.

Powered by Labrador CMS