FORTVILET: Reidun Jørgensen sår her mellom huset hun bodde i før og huset hun bor i nå. Det eldste huset vil hun selge til dattera, men kommunen og Fylkesmannen mener det strider mot kommunens arealplaner og vil gi for mye trafikk over tunet. ARKIVFOTO
FORTVILET: Reidun Jørgensen sår her mellom huset hun bodde i før og huset hun bor i nå. Det eldste huset vil hun selge til dattera, men kommunen og Fylkesmannen mener det strider mot kommunens arealplaner og vil gi for mye trafikk over tunet. ARKIVFOTO

Reidun får ikke etablere ny tomt

BALSFJORD: Skuffelsen er stor for Reidun og Harald Jørgensen etter at Fylkesmannen i likhet med kommunen sa nei til at de kan etablere ny tomt på eiendommen sin. De vil på ny invitere politikerne på befaring.

Publisert Sist oppdatert

Reidun Jørgensen og Harald Jørgensen eier en eiendom på Malangseidet. Der har de tidligere bodd i et hus som er bygget på 50-tallet. På grunn av at Harald Jørgensen har fått diagnosen parkinson og dermed er avhengig av hjelpemidler for å komme seg rundt i huset, bygde de et nytt hus nylig. Dette huset ligger på samme eiendommen som det gamle huset, og de har flyttet inn i sommer.

Nå ønsker de at dattera Marianne skal få flytte inn i det gamle huset deres, og de ser det som mest hensiktsmessig at det blir gjort en fradeling på eiendommen, slik at hun får sin egen eiendom. Dette søkte de Balsfjord kommune om for snart et år siden, og de fikk avslag. Etter å ha klagd på Balsfjord kommune sitt vedtak i saken, har klagen nå vært oppe til behandling hos Fylkesmannen i Troms. Heller ikke de mener at det skal kunne etableres ei ny tomt på eiendommen.

Ulemper

Fylkesmannen slutter seg til kommunens vurdering av at hensynet til LNFR-formålet (landbruks-, natur- og friluftsområder) blir vesentlig tilsidesatt ved å gi dispensasjon i denne saken. De argumenterer også at ulempene for den resterende eiendommen med arealformålet LNFR vil være store da atkomsten til den nye parsellen må gå gjennom tunet. Den nye tomta vil være fritt omsettelig, og Fylkesmannen bekymrer seg dermed for at man i fremtiden kan overdra tomta til personer uten tilknytning til eiendommen eller landbruksdrift. Fylkesmannen mener at dette kan føre til uheldige restriksjoner for driften av den resterende eiendommen, som eies av Reidun og Harald Jørgensen.

Skuffet

Reidun Jørgensen forteller at hun er skuffa over vedtaket fra Fylkesmannen i Troms. Et vedtak som ikke kan påklages.

– Vi er så til de grader skuffa. I all hovedsak på grunn av at det ikke er en eneste politiker som har takket ja til å komme hit på befaring for å se på hva det egentlig er de sitter og gjør vedtak om, sier Reidun Jørgensen.

Hun forteller at de føler seg dårlig behandlet, og at mangelen på befaring viser at politikerne er lite interessert i at unge folk skal bosette seg i kommunen.

Hun mener at begrunnelsen som er gitt fra kommunen og Fylkesmannen, ikke henger på greip, hvis man ser hvordan eiendommen ser ut.

– Det blir for eksempel ingen større trafikk over tunet her, og det er heller ingen som har planer om å selge dette huset til noen andre, sier Jørgensen.

Hun mener politikerne har sagt nei før de vet hva saken egentlig dreier seg om, og selv om hun nå trenger en pust i bakken, gir hun seg ikke med saken ennå.

– Det er greit at de har sett på kartene, men et kart er nå uansett på et flatt ark. Jeg kommer på nytt til å invitere ordføreren hit på befaring, slik at politikerne kan få sett på eiendommen, sier Jørgensen.

Powered by Labrador CMS