14 MILLIONER: Her ble det 14,2 millioner i pluss i 2017. Foto: Knut Solnes
14 MILLIONER: Her ble det 14,2 millioner i pluss i 2017. Foto: Knut Solnes

Nå er det regnskapets time i dette kommunehuset

BARDU: Tidlig lørdag morgen offentliggjorde Bardu kommune regnskapstallene for 2017. Det er svært så hyggelig helgelektyre for innlandskommunen.

Publisert Sist oppdatert

Bardu kommune gikk nemlig med et solid overskudd i fjor. Rådmann Håvard Gangsås og ordfører Toralf Heimdal er naturlig nok meget godt fornøyd.

- Da er resultatet klart, og Bardu kommune gikk med 14,2 millioner kroner i overskudd i 2017. Dette er et utrolig godt resultat, ikke minst ut i fra et budsjett som skulle tilnærmet gå i null, skriver de i en pressemelding.

Roser ansatte

Resultatet kommer som følge av økte skatter på 6,5 millioner, godt salg på kraft og vesentlige reduksjoner i drift på en rekke områder.

- Det er også områder som har økt noe, men det er ingen overraskelser. Samtlige avdelinger har vist svært god budsjettdisiplin, og arbeider godt med hele tiden å ha stort fokus på driften. Det at hver enkelt ansatt i Bardu kommune er med på å «snu på krona» gjør at vi sammen får gode resultater. Det er det samlede resultatet som teller for oss i Bardu kommune, sier Gangsås og Heimdal.

Lavere sykefravær er penger spart

En annen ting som nå slår positivt ut for Bardu kommune er at man ser store økonomiske resultater av prosjektet for å få ned sykefraværet i organisasjonen.

- Det lave sykefraværet gjør sitt til at vikarbruk og annet er kraftig redusert. Når avdelinger ikke når sine inntektsmål som følge av reduserte refusjoner fra sykepenger, ja da går Bardu kommune virkelig i riktig retning om dagen, sier de.

Har redusert kostnadene

Noen av nøkkeltallene i regnskapet viser store pluss. Ikke bare gjelder det økte skatter der tallet er 6,5 millioner. Økte kraftinntekter viser 3,3 millioner over budsjett.

Ellers viser regnskapet at man i Teknisk avdeling har økte inntekter og reduserte kostnader i størrelse 2,5 millioner. De samme gjelder i avdelingen for Bygg og eiendom der økt utleie og reduserte kostnader viser samme tall – 2,5 millioner også der.

Flyktningetjenesten har spart 900.000 kroner, mens Kultur og idrett har spart 1,3 millioner.

Powered by Labrador CMS