KJEMPEFORNØYD: Sist fredag flyttet Martin inn i egen tilrettelagte leilighet. – Her stortrives Martin. Det er lett å se på han og gjør at vi som foreldre også blir lettere til sinns, sier mamma Ursula Schopf.
KJEMPEFORNØYD: Sist fredag flyttet Martin inn i egen tilrettelagte leilighet. – Her stortrives Martin. Det er lett å se på han og gjør at vi som foreldre også blir lettere til sinns, sier mamma Ursula Schopf.

Martin stortrives i egen leilighet

NORDKJOSBOTN: Etter å ha bodd fem år i barnebolig på Sandbukt flyttet Martin Schopf sist fredag inn i ny leilighet i Nordkjosbotn. En stor glede både for Martin og resten av familien.

Publisert Sist oppdatert

I mai blir Martin tenåring. Som autist og med ADHD og flere andre diagnoser har han funksjonshemming som gjør at han må ha to personer sammen med seg på dagtid og én om natta.

Positiv utvikling

Nye Troms har tidligere skrevet om at hans foreldre var lite fornøyd med hvordan forholdene rundt Martin var ivaretatt av Balsfjord kommune. Forhold som i følge mamma Ursula har blitt bare bedre og bedre.

– Fra det sist vår ble klart at Martin ville få egen leilighet her i Nordkjosbotn, har vi som foreldre fått være med på hele prosessen. Sist fredag flyttet han inn, og det er helt fantastisk. Egentlig liker han ikke så mye forandring og flytting, men her storkoser Martin seg, sier hun.

Som mamma mener hun det ikke er vanskelig å se at sønnen stortrives.

– Ja, det er lett å se på Martin at han trives. Som foreldre blir vi også lettere til sinns når vi ser dette. Hans utvikling har blitt bare bedre og bedre de siste årene. Jeg vil i så måte rose personalet for jobben de har gjort med Martin. Det samme gjelder jobben som gjøres for han på skolen. Når han nå har flyttet inn i egen leilighet, er dette prikken over i-en, sier Ursula Schopf.

Lettere hverdag

Når Martin nå bor i sin egen leilighet i barneboligen i Nordkjosbotn, mener hun livet er blitt lettere for hele familien.

– Det at det har blitt så godt tilpasset for Martin, er det viktigste. Det blir samtidig mye mer lettere på alle måter, da det er kort vei fra Laksvatn til Nordkjosbotn. Vi er derfor kjempefornøyd og er kommet så langt at både jeg og mannen min igjen kan jobbe begge to, sier hun.

I den tilrettelagte leiligheten ser hun at Martin kan fortsette å bo.

– Det er veldig godt å se at han har funnet seg til rette. Her har han det koselig, og vi ser at her kan han bli boende, avslutter en fornøyd mamma.

Powered by Labrador CMS